Депутати Уманщини схвалили програму з надання медико-соціальної допомоги учасникам АТО

24 вересня 2015, 21:09
Депутати Уманщини схвалили програму з надання медико-соціальної допомоги учасникам АТО22 вересня 2015 року відбулась чергова 48 сесія Уманської районної ради, яку провів голова райради Олександр Дячук. У її роботі також взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Олійник, депутати обласної ради Інна Добрянська та Валентин Судакевич, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості, засоби масової інформації.

На початку сесії голова районної ради вручив Подяки депутатам районної ради за сумлінне виконання своїх обов’язків. Варто відзначити, що протягом каденції депутатами районної ради ухвалено ряд важливих рішень, що сприяють розвитку об’єктів інфраструктури в населених пунктах району, здійсненню якісних перетворень в соціальній сфері та галузі спорту, а також надано допомогу для підтримки військовослужбовців Збройних сил України. Також Олександр Дячук відзначив роботу волонтерів Уманщини та небайдужих підприємців, які займаються збором і доставкою необхідної допомоги безпосередньо на передову. За добрі справи Подяку районної ради було вручено й депутату обласної ради Олександру Олійнику.

Депутати Уманщини схвалили програму з надання медико-соціальної допомоги учасникам АТОПерейшовши до розгляду питань порядку денного депутати заслухали звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2015 року. Інформував із цього питання начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

Також на розгляд сесії виносилось питання про підсумки проведення оздоровлення дітей, учнівської молоді влітку 2015 року. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Станіславчук прозвітувала, що упродовж літнього періоду 2015 року послугами оздоровлення та відпочинку було охоплено 3435 дітей, що становить 80,5% від їх загальної кількості. Усього в літній період в районі було організовано роботу 59 відпочинкових таборів із денним перебуванням.

Депутати Уманщини схвалили програму з надання медико-соціальної допомоги учасникам АТОДепутати районної ради ухвалили рішення щодо внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2015 роки та до програми зайнятості населення Уманського району на 2013-2017 роки. Після активного обговорення була затверджена програма медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації підготовки та перепідготовки учасників антитерористичної операції, соціального захисту членів їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки.

На сесії погоджено призначення директорів загальноосвітніх навчальних закладів: Олега Оверчука на посаду директора Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Оксани Олійник – директором Черповодівської ЗОШ І-ІІ ступенів, Миколи Зарудняка – директором Юрківського НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».