Спогади очевидців і учасників війни на Сході України ввійшли у збірник «Цитати Сходу»

25 вересня 2015, 14:22
Спогади очевидців і учасників війни на Сході України ввійшли у збірник «Цитати Сходу»24 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко відвідала презентацію книги «Цитати Сходу: збірка спогадів 2014-2015», упорядковану журналістом, поетом і волонтером Сергієм Могилком та видану Олександром Третяковим. До збірки увійшли реальні історії, думки, переживання і спогади очевидців війни на Сході України, зокрема бійців, медиків, воєнних журналістів, волонтерів і переселенців, що були написані ними у період із літа 2014 року до літа 2015 року.

«Цей рік війни став найтяжчим випробуванням для українців та загартував дух волі до перемоги. Цитати Вільних Людей, зібрані у цій книзі, мають стати напуттям для кожного Патріота», – зауважує упорядник, характеризуючи книгу.

Спогади очевидців і учасників війни на Сході України ввійшли у збірник «Цитати Сходу»Більше 70 спогадів очевидців і учасників ввійшли у збірку про війну, з них троє авторів – черкащани. Це – «айдарівець» із Чигирина Олексій Семенов, відома черкаська волонтерка, керівник ГО «Громадський Блокпост» та Центру допомоги Армії Оксана Циганок та боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади черкасець Василь Шкут. Книга вийшла спонсорським коштом і розповсюджується безкоштовно. Перші примірники будуть подаровані безпосередньо на передову бійцям, а також передані бібліотекам і навчальним закладам області.

– Попри те, що відбувається зараз у нашій країні, ми не маємо права бути слабкими. Не маємо права опустити руки, здатися. Але найголовніше – ми не повинні забувати про те, що на Сході країни йде ніяке не АТО, там точиться кривава й несправедлива війна. І цей час, що ми всі переживаємо, покаже: хто є хто?!… А жива правда, гірка правда, що ми прочитуємо у цьому збірнику, якраз і не дозволить нам бути відірваними від подій на сході, маргіналізуватись тут, – у своєму повсякденному мирному житі. Ця книжка має бути підручником для нас усіх і, перш за все – для молодого покоління, – наголосила Валентина Коваленко, звертаючись до присутніх. Вона також подарувала упоряднику збірника кілька книг для особистої бібліотечки автора.