Черкащани – серед переможців змагань «Краще спортивне село України 2015»

01 жовтня 2015, 12:37
Черкащани – серед переможців змагань «Краще спортивне село України 2015»25-27 вересня на Київщині в смт Немішаєво пройшли фінальні змагання команд сільських та селищних рад “Краще спортивне село України”. Переможцями найбільшого спортивного форуму 2015 року Всеукраїнського ФСТ “Колос” стали представники Дніпропетровщини – команда села Нива Трудова Апостолівського району. Другими фінішували фізкультурники Одещини, а третіми – представники Черкаської області.

Честь взяти участь у змаганнях такого рівня виборола команда села Хрестителеве Чорнобаївського району на обласних змаганнях, які відбулися 23 серпня 2015 року в смт. Чорнобай. Боротьба за перемогу велася у п’яти видах спорту, одним із найвидовищніших видалися поєдинки із футзалу. Футбольна команда в складі Ігоря Євмини, Яна Бургана, Євгена Нікітенка, Олександра Клименка, Сергія Керея, В’ячеслава Гаврильця, Миколи Лахтіонова, Миколи Пащенка та їх наставника Олександра Євмини виборола в нелегкій боротьбі перше місце. Вони були нагороджені медалями і грамотами I ступеня ВФСТ « Колос» АПК України і Національного олімпійського комітету України.Черкащани – серед переможців змагань «Краще спортивне село України 2015»

Не менш захоплюючими були змагання з перетягування канату, суперники були набагато важчими за наших канатчиків, але капітан команди Михайло Бурган згуртував команду, привівши до третього місця у цьому виді спорту. Черкаські силачі Володимир Обіход, Ігор Бондар, Роман Науменко, Валентин Качур, Анатолій Топчій неймовірною силою здобули перемогу.Черкащани поступилися лише командам канатчиків із Дніпропетровська і Одеси, які мали вагу кожного з них від 160 до 170 кг.

Також кожний, хто поїхав на змагання у складі команди, зробив свій внесок у досягнення перемоги. Михайло Кожушний посів 8 місце із 24 по шашках, Раїса Авраменко - 7 місце. У настільному тенісі черкащанка Анастасія Зубко була 12-ю, а Олег Чорногор 5-м, у гирьовому спорті черкащани Віталій Кириленко став 11-м.

– Змагання на такому рівні додають віру в себе, виховують взаємопідтримку, командний дух, патріотизм. Тож учасники змагань стають небайдужими до власного села та краси рідної землі, – зазначає сільський голова с.Хрестителеве Інна Бурган.

Черкащани – серед переможців змагань «Краще спортивне село України 2015»А голова ВФСТ “Колос” Олександр Мендусь зауважує:
- У цьому році у фіналах Ігор взяла участь рекордна кількість команд – 24, це разом із членами делегацій більше 600 представників. Інакше кажучи, усі обласні організації, що входять сьогодні до всеукраїнського спорттовариства, зуміли приїхати та виступити повними складами, тож саме це насправді є істинною перемогою сільського спорту України у тій важкій ситуації, яку переживає держава. Змагання у Немішаєвому – цьому чудовому мальовничому куточку Київщини, попри щільний графік змагань, пройшли організовано і цікаво, у відкритій й чесній спортивній боротьбі, і свідченням цьому є перемоги команд багатьох областей в окремих видах спорту. Хочу висловити вдячність за співпрацю та участь у фінальних змаганнях і щиро вітаю переможців-спортсменів з Дніпропетровської, Одеської і Черкаської областей.