Депутати Канівської райради підбили підсумки роботи ради 6 скликання

01 жовтня 2015, 18:46
Депутати Канівської райради підбили підсумки роботи ради 6 скликання30 вересня відбулось останнє засідання 39 чергової сесії Канівської районної ради 6 скликання. Сесію провів голова районної ради Дмитро Шелест. У роботі сесії взяли активну участь голова Канівської районної державної адміністрації Сергій Дубенець, сільські голови району, керівники правоохоронних органів, начальники галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, представники політичних партій, громадських та профспілкових організацій.

На початку роботи сесії голова районної ради відзначив найактивніших депутатів, голів постійних комісії, голів груп і фракцій районної ради, сільських голів почесними грамотами і подяками. І виказав надію на зустріч депутатів в сесійному залі в складі ради 7 скликання. Підводячи підсумок роботи ради 6 скликання, голови депутатських груп і фракцій подякували всім депутатам за плідну співпрацю, відмітили, що, незважаючи на важку економічну ситуацію в державі, районна рада спільно з райдержадміністрацією зробили все можливе для стабільної роботи бюджетних організацій району.

За пропозицією Мельниківського сільського голови Петра Толюпи, учасника АТО, який перебуває в східних областях України, голова районної ради Дмитро Шелест спільно зі старійшинами депутатського корпусу Ольгою Алєксєєвою, Володимиром Плисюком, Миколою Фесенком, Михайлом Балою передали освячений прапор Канівського району з автографами і побажаннями учасникам АТО від депутатів, сільських голів та інших учасників пленарного засідання представнику окремої моторизованої бригади, начальнику медслужби, учаснику АТО, депутату Юрію Паньковецькому.

Такий же прапор депутати передали Петру Толюпі на передову бойових дій у Східну Україну.
Окремою грамотою районної ради з нагоди 50 річчя утворення Канівського спортивно-технічноно клубу нагороджено директора Канівського міськрайонного СТК ТСОУ Олександра Бузницького.Депутати Канівської райради підбили підсумки роботи ради 6 скликання

Перед розглядом питань порядку денного в черговий раз депутати порушили питання приведення до належного стану автомобільної дороги Канів-Черкаси (Довжик). При проведенні ремонтних робіт працівники не підсипали узбіччя, місцями висота дороги над узбіччям складає більше 0,5 м. Це складає небезпеку учасникам дорожнього руху. За останній час збільшилась кількість ДТП через неякісно виконані роботи.

В цілому до порядку денного було включено 14 питань. Районна рада заслухала звіти про виконання районних програм та внесення змін до них. Зокрема: до комплексної програми «Турбота» в частині надання матеріальної допомоги пораненим учасникам антитерористичної операції в східних регіонах України, членам сім’ї померлих; до районної програми зайнятості населення в частині забезпечення організації та фінансування громадських робіт для зареєстрованих безробітних.

Також була прийнята Програма розробки містобудівної документації у Канівському районі на період 2015-2017 роки, яка дасть змогу вирішити проблемні питання стимулювання і розвитку сільських територій, раціонального використання ресурсів та встановлення відповідного режиму забудови населених пунктів. За неодноразовими зверненнями депутатів районної ради було розроблено і затверджено Порядок відчуження об\'єктів спільної власності територіальних громад сіл Канівського району, яким визначено механізм та способи відчуження об\'єктів спільної власності територіальних громад сіл району, що перебувають у сфері управління Канівської районної ради.

Депутати районної ради затвердили зміни до районного бюджету на 2015 рік, чим забезпечили видатки бюджетних установ на заробітну плату та енергоносії до кінця поточного року. В ході роботи сесії були розглянуті і інші питання із забезпечення життєдіяльності району.