Проведено друге пленарне засідання 43 сесії обласної ради

16 жовтня 2015, 18:00
Проведено друге пленарне засідання 43 сесії обласної ради16 жовтня відбулося друге пленарне засідання 43 сесії обласної ради. Його провела голова обласної ради Валентина Коваленко. Участь у засіданні взяли також голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, представники департаментів і управлінь ОДА, громадськість та журналісти.

На початку пленарного засідання депутати внесли до порядку денного ще декілька питань, окрім тих, які не були розглянуті під час минулого засідання. Потім перейшли до їх розгляду.

Спочатку депутати розглянули декілька питань управління майном обласної комунальної власності. Потім були внесені зміни до кількох обласних програм: «Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 20111-2015 роки»; «Регіональної програми розвитку малої гідроенергетики в Черкаській області на 2015-2020 роки»; «Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки»; «Програми підтримки місцевого самоврядування у Черкаській області на 2013-2015 роки»; «Програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2018 року»; «Обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року», «Обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки.
Проведено друге пленарне засідання 43 сесії обласної ради
Також було внесено зміни до рішення обласної ради «Про незавершене будівництво об’єктів та укладання договору».

Підтримали народні обранці питання про погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж м. Шпола. Ухвалили депутати регіональну Програму інформатизації сфери охорони здоров’я Черкаської області на 2015-2020 роки. Ця програма є реалізацією концепції державної політики інформатизації охорони здоров’я. Головною метою програми є створення сприятливих умов для розвитку інформатизації сфери охорони здоров’я області та організація системи реєстрації та обміну медичною інформацією між закладами охорони здоров’я на основі інформаційних і телекомунікаційних технологій. Конкретними діями, які передбачає програма, є збільшення та оновлення парку комп’ютерної техніки в медичних установах області, встановлення ліцензійного програмного забезпечення та впровадження медичних інформаційних систем на рівні окремих медичних закладів і служб.
Проведено друге пленарне засідання 43 сесії обласної ради
Під час засідання депутати внесли зміни до обласного бюджету. Вони розподілили близько 49 мільйонів гривень субвенції, яка надійшла з держбюджету на проведення виборів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Також народні обранці розподілили між місцевими бюджетами 12,5 мільйонів гривень освітньої субвенції( на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання у 2015 році) та понад 9 мільйонів гривень медичної субвенції. Також було внесено низку інших змін до обласного кошторису.

Проведено друге пленарне засідання 43 сесії обласної радиОкрім цього, депутати підтримали питання про перерозподіл та використання коштів для надання одноразової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету. Адже станом на 15.10.15 року залишилися невикористаними більше 53 тисяч гривень за вакантною посадою заступника голови обласної ради, 30 тисяч гривень – резерв невикористаних коштів депутатів, які вибули, більше 14 тисяч – депутатом обласної ради Сергієм Тулубом. Ці кошти було вирішено спрямувати на підтримку учасників АТО та їхніх сімей.

Також народні обранці проголосували за звернення до столичної влади щодо відзначення у 2016 році 30-х роковин Чорнобильської катастрофи та щодо повернення вкладів кредитних спілок. Крім цього, депутати підтримали запит свого колеги Євгена Мулярова щодо неправомірних та корупційних дій з боку посадових осіб-землеупорядників у Золотоніському районі.