У обласній раді відбулася прес-конференція з приводу результатів голосування на місцевих виборах

04 листопада 2015, 20:55
У обласній раді відбулася прес-конференція з приводу результатів голосування на місцевих виборах4 листопада відбулася прес-конференція за участю голови обласної ради Валентини Коваленко та черкаських представників політичних партій-учасників виборів до Черкаської обласної ради, які відбулися 25 жовтня 2015 року. Зокрема, у заході взяли участь представники партії «Простих людей» Сергія Капліна, ВО «Черкащани», ВО «Батьківщина», Радикальної партії Олега Ляшка, ВО «Свобода», «Відродження», Партія ветеранів Афганістану, Українське об’єднання «УКРОП». У прес-конференції також взяв участь начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

Під час прес-конференції представники політичних сил висловили свою незгоду із результатами виборів до Черкаської обласної ради, які зазначені у підсумковому протоколі Черкаської обласної ТВК. На їхню думку, ці результати не відповідають дійсності і мають суттєві розбіжності із результатами паралельного підрахунку голосів, підтверджених наявними у партій протоколами із мокрими печатками.У обласній раді відбулася прес-конференція з приводу результатів голосування на місцевих виборах

Голова обласної ради Валентина Коваленко підкреслила, що партії, які незгодні із підрахунком голосів ОВК, мають відстоювати справедливість усіма можливими законними методами. На її думку, будь-які виборчі фальсифікації після Революції Гідності неприпустимі.

Владислав Пустовар, у свою чергу, зазначив, що у міліції вже перевіряють надану представниками політичних сил інформацію про фальшування підрахунку голосів на користь окремих суб’єктів виборчого процесу. З представників апарату УМВС створено слідчу групу. Проводиться допит членів виборчої комісії. Готується клопотання до суду для вилучення оригіналів протоколів виборчих комісій. Всі покази та зібрані матеріали будуть долучені до матеріалів справи. У обласній раді відбулася прес-конференція з приводу результатів голосування на місцевих виборахСлідчі дії будуть проведенні об’єктивно та відкрито із залученням громадськості. В разі доведення протиправних дій з боку представників виборчих комісій, винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років.

Наприкінці заходу його учасники підписали меморандум, у якому зазначається, що підписанти вимагають справедливого і чесного підрахунку голосів по виборах до обласної ради, які відбулися 25 жовтня 2015 року.