Перша міська гімназія м. Черкаси відзначає 135-річний ювілей

06 листопада 2015, 18:32
Перша міська гімназія м. Черкаси відзначає 135-річний ювілей6 жовтня відбулися урочистості з нагоди 135-річного ювілею Першої міської гімназії м.Черкаси. Привітати навчальний заклад-ювіляр до ПК «Дружба народів» прийшли представники обласної та міської влади, колеги з інших шкіл Черкащини та України, ветерани навчального закладу та друзі гімназії.

Захід розпочався із театралізованого дійства, під час якого у художній формі була презентована історія навчального закладу, починаючи із 1880 року і до наших днів. Згадали і про видатних випускників та вчителів школи, серед яких дипломат Володимир Хандогій, генерал-майор, представник України при ЄС Борис Кременецький, Митрополит УАПЦ Василь (Липківський В.К.), чемпіон світу, срібний призер 24 Олімпіади в Сеулі (1988р), Чемпіон Європи, 35-разовий чемпіон СРСР з плавання Володимир Ткаченко, лідер музичного гурту «БУМБОКС» Андрій Хливнюк, відомий баскетболіст, срібний призер чемпіонату Європи U-18 в Дивізіоні В (2014) Святослав Михайлюк та інші.Перша міська гімназія м. Черкаси відзначає 135-річний ювілей

Потім учнів та педагогів зі святом привітав директор гімназії Сергій Саєнко:

– У нас було прекрасне і багате минуле, і хочеться сподіватися, що в нас буде велике і прекрасне майбутнє. Адже кожного року ми випускаємо усе кращих і кращих учнів, які потім вступають у найпрестижніші вузи країни, дальнього та ближнього зарубіжжя, славлять нашу історію, славлять нашу гімназію, наше місто і нашу державу, – зазначив керівник навчального закладу.

Теплі слова на адресу навчального закладу лунали і з вуст представників обласної влади:

Перша міська гімназія м. Черкаси відзначає 135-річний ювілей– Енергія національного відродження, яка плекається сьогодні у першій гімназії, це та енергія, яка сьогодні потрібна для того, щоб Україна сьогодні примножила свої духовні і матеріальні статки. І щоб Україна у світі вистояла як духовний бастіон єднання, миру і соборності, – зазначила голова обласної ради Валентина Коваленко.

–Якісна освітня послуга у вас існувала завжди. Приємно відмітити, що перша гімназія насправді є зразком – не лише для черкаських шкіл, не лише для обласних, а й для усіх шкіл України, - підкреслив Віталій Коваль.

Перша міська гімназія м. Черкаси відзначає 135-річний ювілейКерівники області вручили декільком працівникам Першої міської гімназії Почесні грамоти обласної ради і облдержадміністрації.