У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування

07 грудня 2015, 11:40
У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування4 грудня 2015 року пройшла зустріч Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з представниками всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, участь в якій взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець та Драбівецький сільський голова Золотоніського району Олександр Герасименко.

Під час зустрічі було обговорено питання імплементації реформи місцевого самоврядування, здійснення децентралізації, а також повідомлено про створення у Верховній Раді парламентського офісу місцевого самоврядування.

«Ми будемо повністю надавати усю необхідну підтримку керівникам органів місцевого самоврядування - технічну, юридичну, експертну, логістичну – все, що буде необхідно», – наголосив Володимир Гройсман.

Він також відзначив, що реформа з децентралізації є ключової, оскільки від органів місцевого самоврядування залежить, «якою буде Україна, наскільки нам вдало вдасться проводити реформи у багатьох сферах життя».

– Ви є рушійною силою позитивних змін на місцях, – підкреслив Гловова Верховної Ради, звертаючись до присутніх та додав, що імплементація цієї реформи нині є «незмінною позицією» Президента України, Уряду та Парламенту.

Голова Верховної Ради акцентував увагу на успішності першого етапу реалізації реформи, наголосивши, що попереду ще багато завдань.У Верховній Раді створений парламентський офіс місцевого самоврядування

«Розраховую, що оновлення органів місцевого самоврядування буде додатковою потужною енергією щодо таких змін», – заявив він, зауваживши, що Верховна Рада схвалює всі необхідні рішення щодо забезпечення імплементації реформи з децентралізації влади, забезпечення ефективного розвитку місцевого самоврядування і побудови європейської моделі управління державою.

Володимир Гройсман окремо загострив увагу на змінах до Конституції України у частині децентралізації, охарактеризувавши їх як «революційні», завдяки яким на рівні областей і районів буде побудовано ефективне місцеве самоврядування на принципах повсюдності, фінансової спроможності і субсидіарності, а також запроваджена система дієвого контролю за діяльністю місцевих органів влади.

– Будуть конституційні гарантії непохитності розвитку місцевого самоврядування, – заявив він. – Це дозволить нам раз і назавжди відділитися від пострадянської централізованої системи і зробити світоглядний історичний вибір на шляху нашої європейської інтеграції і побудови справжньої європейської держави.

Також керівник Парламенту привітав учасників зустрічі із завершенням місцевих виборів та обранням нового складу органів місцевого самоврядування.