Депутати Катеринопільської районної ради на сесії внесли зміни до бюджету району та розглянули інші питання

17 грудня 2015, 14:48
Депутати Катеринопільської районної ради на сесії внесли зміни до бюджету району та розглянули інші питання16 грудня 2015 року відбулося друге пленарне засідання першої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Михайло Морозюк, голова райдержадміністрації, депутат районної ради Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій, політичних партій, сільські, селищні голови.

Спершу депутати внесли зміни до районних програм, що пов’язані з їх фінансуванням, та розглянули план реалізації Стратегії розвитку Катеринопільського району на 2016-2017 роки.

Під час свого виступу начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури Ольга Шарига звернула особливу увагу присутніх на те, що план реалізації Стратегії - це можливість активізувати весь наявний потенціал Катеринопільського району та відкрити нову сторінку його розвитку. В проекті відображено нові віхи розвитку району, які вказують шлях до досягнення добробуту його мешканців.
Депутати Катеринопільської районної ради на сесії внесли зміни до бюджету району та розглянули інші питання
З пропозиціями щодо внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2015 рік» присутніх ознайомила начальник відділу фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Відповідно до прийнятого рішення збільшено дохідну частину районного бюджету на суму освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету, субвенцій сільських, селищних рад,субвенції з обласного бюджету та стабілізаційну дотацію, відповідно збільшено видатки галузі охорони здоров’я, освіти, культури та соціального захисту, а також на виконання районних програм. За зверненням розпорядників коштів районного бюджету здійснено перерозподіл видатків в межах кошторисних призначень на 2015 рік.

В ході засідання розглянуто ряд районних програм, термін дії яких закінчувався в 2015 році.

У зв’язку з утворенням на території Катеринопільського району двох об’єднаних територіальних громад, на виконання вимог Бюджетного кодексу України, депутати на пленарному засіданні схвалили ще низку рішень про передачу загальноосвітніх навчальних закладів, матеріальних цінностей амбулаторій та фельдшерських пунктів до комунальної власності об’єднаних територіальних громад.

Крім того, на виконання рішень судів, депутатський корпус районної ради розглянув питання щодо затвердження технічних документацій з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, які належать Короткову Ю.Г. на правах оренди. Після жвавого обговорення, заслухавши інформації в.о. начальника відділу Держгеокадастру в районі Любові Сидоренко та представників територіальних громад, із семи відповідних питань порядку денного депутати проголосували лише за одне - щодо нормативної грошової оцінки земельної ділянки, яка розташована на території Ярошівської сільської ради.