Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого Миколая

18 грудня 2015, 21:45
Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого Миколая18 грудня 2015 року голова обласної ради Олександр Вельбівець привітав дітей комунальних шкіл-інтернатів з прийдешнім Днем Святого Миколая. Зокрема, він відвідав Корсунь-Шевченківську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів та Шевченківську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, що є комунальними закладами Черкаської обласної ради.

Перебуваючи в освітньо-виховних закладах Олександр Вельбівець не лише взяв участь у святкових заходах, але й ознайомився із матеріально-технічними умовами, в яких проживають, навчаються та проводять дозвілля вихованці інтернатних закладів.

За словами директора Корсунь-Шевченківської школи-інтернату Олександра Бондаренка, цей навчальний заклад для дітей із вадами слуху був створений у 1992 році, а у 2003 році – реорганізований, додано профіль із утримання дітей з затримкою психічного розвитку.

Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого Миколая«На сьогодні у закладі навчається 192 дитини майже з усіх районів області. Із них – 24 дитини з порушенням слуху, 168 дітей із затримкою психічного розвитку. Випускники спеціальної школи-інтернату одержують документи про освіту встановленого зразка. Це дає можливість випускникам продовжувати навчання у професійно-технічних училищах і коледжах країни», – поінформував Олександр Георгійович.

До слова, діти в школі перебувають під постійним цілодобовим медичним наглядом, а в разі необхідності забезпечуються кваліфікованим медичним лікуванням. Для зручності дітей обладнані сучасні спальні кімнати на 2-5 осіб, санвузли, кімната гігієни, обладнано ігрові кімнати тощо.

– Відвідавши ваш заклад, заглянувши майже в кожен навчальний клас, побачивши умови вашого проживання, харчування і відпочинку скажу чесно – був дуже вражений. Часом, здавалося, що це зразково-показові приміщення, в яких ніхто не живе, а лише демонструються для гостей. І це дуже приємно, адже означає те, що тут і керівник, і працівники, і самі дітки не лише намагаються примножувати надбання закладу, але й бережуть, що мають, – зауважив Олександр Іванович.Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого Миколая

Вітаючи персонал закладу і його вихованців зі святом, голова обласної ради побажав, щоб діти виростали здоровими, чемними, освіченими, а щоб день Святого Миколая залишився у їхній пам’яті святом приємних сюрпризів Олександр Вельбівець презентував закладу музичний центр та солодкі подарунки.

По прибуттю до Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату Олександра Вельбівця та гостей свята з приємністю зустріла директор Ліна Терещенко, яка розповіла про життя учнів школи, їх успіхи та потреби, а також запропонувала оглянути навчальні, спальні та інші приміщення.

Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого МиколаяНавчальні кабінети повністю забезпечені сучасними меблями, в кожному із них є телевізор, комп’ютер та магнітофон. Щороку проводиться зміцнення навчально-матеріальної бази: закуплено шість мультимедійних проекторів, магнітофони, музичні центри й різноманітні музичні інструменти.

Спальні кімнати умебльовані і затишні, обладнані умивальники, санвузли, кімнати гігієни для дівчаток та душові. В усіх приміщеннях вікна замінені на металопластикові, опалення газове. Є власна пральня, овочесховище й артезіанська криниця.

Для відпочинку дітей в гуртожитку облаштована ігрова кімната, народознавча світлиця, в школі – актова зала, кімната-музей «Дзвони пам’яті», профорієнтаційна кімната, зал історії школи та світлиця Т.Г. Шевченка, є спортзал та власний стадіон, спортивний та ігровий майданчики.

Все це дозволяє навчально-виховному закладу тримати першість серед шкіл району і в навчанні, і творчому розвитку дітей.

Голова обласної ради привітав дітей із Днем Святого Миколая«Наша школа – це той світ, в якому дитина живе у найважливіший період для її розвитку, і від того, як вона тут живе, залежить її майбутнє. Ми маємо чим пишатися – це наші вихованці. Вони наше натхнення. Вони спонукають нас шукати нові можливості, вони ж дарують духовне задоволення від справи. Адже чи є більше заохочення, радість від роботи для педагога, ніж щира похвала людей за виховання дитини?!», – відзначила в розмові Ліна Денисівна.

– Побувавши тут у вас, познайомившись із дітками й колективом Корсунь-Шевченківської школи-інтернату, відчувши надзвичайну атмосферу в обох закладах, я хочу із впевненістю вам сказати, що особисто докладу максимум зусиль, буду закликати весь депутатський корпус обласної ради з тим, щоб і надалі максимально вас підтримувати й допомагати. Звичайно, не буває без проблем, але всі разом ми подолаємо будь-які труднощі й вирішимо найскладніші проблемні питання, – запевнив голова обласної ради.

Він також побажав присутнім мирного неба, злагоди і Божого благословення та з нагоди свята вихованцям Шевченківської спеціалізованої школи-інтернату подарував солодощі та музичний центр.

Слід зазначити, що до вихованців обох закладів цього дня також завітали шефи і меценати, які також привітали дітей та подарували їм багато подарунків і сюрпризів.