Депутати Тальнівщини схвалили районний бюджет на наступний рік

22 грудня 2015, 18:50
Депутати Тальнівщини схвалили районний бюджет на наступний рік22 грудня 2015 року відбулась чергова сесія Тальнівської районної ради, яку провела її голова Валентина Любомська. В роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко та його заступники, депутати обласної ради – Володимир Копійченко, Анатолій Скіченко, Анатолій Підгорний та Олексій Юрченко, представники народних депутатів України Геннадія Бобова і Валентина Ничипоренка, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, районних осередків громадських організацій та політичних партій.

На початку пленарного засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих в зоні проведення АТО – захисників цілісності і незалежності України.

Голова районної ради привітала депутатів і сільських голів з днем народження, які вони відзначали в міжсесійний період, а також вручила депутатам посвідчення.

Депутати Тальнівщини схвалили районний бюджет на наступний рікУ ході роботи затверджено Регламент районної ради, Положення про постійні комісії та президію районної ради, звіт щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчим апаратом ради та план діяльності із підготовки проектів регуляторних актів Тальнівської районної ради на 2016 рік.

На сесії також розглянуто і схвалено районний бюджет на 2016 рік та внесені зміни до районного кошторису на поточний рік. Під час розгляду цих питань депутат обласної ради Володимир Копійченко вніс ряд пропозицій щодо спільної роботи депутатів обласної ради й районної ради у ході виконання бюджету в 2016 році, необхідності зосередити увагу на фінансуванні районних програм, наповненні бюджету тощо.

Депутатами схвалено районні програми розвитку інформаційного простору у районі на 2016-2020 роки; медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, соціального захисту їх сімей та вшанування пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції на 2016-2020 роки; організаційного і технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста району на 2016-2020 роки; підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Тальнівському районі на період 2016-2017 років.

Депутати Тальнівщини схвалили районний бюджет на наступний рікКрім цього, внесені зміни до районних програм «Турбота»; із забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа; програм «Освіта Тальнівщини» та підтримки й розвитку клубних закладів.

На сесії ухвалено рішення про затвердження у новій редакції Статуту Тальнівської ДЮСШ, технічної документації із нормативної грошової оцінки двох земельних ділянок СФГ «Світлана» в адмінмежах Вишнопільської сільської ради та ряд інших.

Розглядалось питання обрання заступника голови районної ради, якого, однак, не було обрано.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про реагування на звернення депутатів районної ради щодо продовження мораторію на продаж землі та децентралізації влади. Депутат обласної ради Олексій Юрченко виступив із інформацією щодо діяльності районної лікарні.