Депутати обласної ради звернулись до центральних органів влади з проханням повернути фінансування соціально важливих сфер

29 грудня 2015, 19:41
Депутати обласної ради звернулись до центральних органів влади з проханням повернути фінансування соціально важливих сферПід час позачергової сесії обласної ради депутати схвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про внесення змін до чинного законодавства в бюджетній сфері, запропоноване головою фракції БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Костянтином Омаргалієвим та доповнене депутатами обласної ради щодо податку на додану вартість для сільгоспвиробників.

Причиною звернення стало виключення із видатків держбюджету на наступний рік ряду статей фінансування та внесення змін до інших законодавчих документів, що стосуються соціально важливих питань життєдіяльності Черкащини.

Перш за все, відповідним рішенням депутати просять внести зміни до ЗУ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», залишивши спеціальний режим сплати податку на додану вартість для сільгоспвиробників.

Також пропонується ряд змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2016 рік». Зокрема, передбачити із держбюджету місцевим бюджетам:

– цільовий трансферт на підготовку робітничих кадрів (утримання закладів професійно-технічної освіти);

– субвенцію на надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг і компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян (близько 70 млн. грн.);

– субвенцію на капітальний ремонт, реконструкцію та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення субвенцію місцевим бюджетам Черкаської області, або видатки головним розпорядникам коштів державного бюджету в обсязі не менше 500 млн. грн.;

– 143 млн. грн. на реконструкцію Обласного музично-драматичного театру за рахунок коштів субвенції, передбаченої на соціально-економічний розвиток регіонів.