Олександр Вельбівець: «Я – людина-практик і роботу депутатів обласної ради спрямовуватиму в конструктивне, практичне русло»

31 грудня 2015, 13:20
Олександр Вельбівець: «Я – людина-практик і роботу депутатів обласної ради спрямовуватиму в конструктивне, практичне русло»30 грудня 2015 року голова обласної ради Олександр Вельбівець зустрівся із представниками регіональних засобів масової інформації. У ході спілкування із журналістами голова обласної ради поділився враженнями від роботи на посаді, планами на наступний рік та відповів на запитання медійників.

«Найперше, що вважаю вдалося – це знайти можливості, щоб запрацювала обласна рада й нарешті з’явився конструктив у роботі депутатського корпусу. Оскільки ми мали вирішувати дуже важливі проблеми: кінець бюджетного року і необхідність вносити зміни до бюджету 2015 року у зв’язку із тим, що надійшли субвенції із держбюджету. Були ще й питання політичного характеру, які, на мій погляд, носять завуальований суб’єктивний зміст – бажання політичного впливу в досягненні політичних планів і амбіцій щодо розподілу посад… із залученням громадськості. Остання, на жаль, керувалась інформацією і людьми, які настирливо продукували цю інформацію», – відзначив Олександр Вельбівець, окреслюючи перші дні діяльності новообраних депутатів.

Голова обласної ради зауважив, що дуже важливо, що на сьогодні в сесійному залі депутати дискутують, висловлюють власні бачення і позиції. «Головне, щоб все це в кінцевому результаті не шкодило нашим громадянам, не було суто політичним», – сказав він, додавши, що депутатам делеговані повноваження, вони відповідальні перед громадою за власні дії чи бездіяльність, а тому робота обласної ради має базуватись на практичному вирішенні потреб жителів області.

Характеризуючи новоухвалений обласний кошторис, Олександр Вельбівець наголосив, що документ соціально орієнтований, максимально збалансований та спрямований на вирішення проблемних питань і забезпечення соціальних гарантій категорійних верств суспільства. Олександр Вельбівець: «Я – людина-практик і роботу депутатів обласної ради спрямовуватиму в конструктивне, практичне русло»

Головним критерієм у подальшій роботі голова обласної ради вважає виконання покладених на себе зобов’язань та виправдання авансу довіри усіх виборців і колег-депутатів, які підтримали його обрання на посаду голови обласної ради.

Відповідаючи на запитання представників засобів масової інформації, Олександр Вельбівець висловився щодо здійснення реформи місцевого самоврядування, перспектив та проблем, з якими стикаються громади області на сьогодні. Наголосив, що реформи – невідворотні й життєво важливі. Однак, головна проблема нині – непідготовленість суспільства до змін, низький рівень розвитку громадянського суспільства й фінансового ресурсу на місцях.

Позитивно відзначив Олександр Іванович схвалене на останній сесії звернення депутатів обласної ради до центральних органів влади щодо внесення змін до держбюджету та системи оподаткування сільгоспвиробників. Адже соціальна напруга в суспільстві, протестний рух селян виникли не самі по собі. На сьогодні в областях, районах і на підприємствах немає достатнього фінансового ресурсу, аби в повній мірі бути самодостатніми, тож вони потребують підтримки й допомоги держави.

Присутні журналісти також поцікавилися, чи буде обрано заступника голови обласної ради. Олександр Вельбівець зазначив, що відсутність такого – це, звичайно, економія на заробітній платі відповідного посадовця. У той же час, є велика кількість важливих гуманітарних питань, що вимагають уваги. Тож без конкретної людини, яка б відповідала за ці питання – не обійтися. Тож голова обласної ради висловився, що в разі узгодження різними політичними силами в раді єдиної кандидатури заступника буде обрано.

Наостанок Олександр Іванович відповів на питання щодо переїзду до Черкас його та родини, матеріальних статків сім’ї, зауваживши, що є простим у всьому: і в побуті, і в житті, і у стосунках з іншими: «Я дуже приземлена людина. Я по хмарах не ходив».

Він також привітав журналістів та усіх черкащан із наступаючими святами й побажав найголовнішого – миру: в душах, в родинах й в Україні загалом.