Депутати Монастирищенської районної ради провели друге засідання сесії, на якому прийняли бюджет на 2016 рік

31 грудня 2015, 13:02
Депутати Монастирищенської районної ради провели друге засідання сесії, на якому прийняли бюджет на 2016 рік 30 грудня 2015 року третя сесія Монастирищенської районної ради сьомого скликання продовжила свою роботу. Провів друге пленарне засідання голова районної ради Микола Орендарчук. На сесію прибуло 26 депутатів із 34 обраних.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Олег Недогода, його заступники, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, представники місцевих засобів масової інформації.

На початку засідання депутати взяли до уваги повідомлення про створення у районній раді депутатської групи «Аграрії Монастирищини», затвердили порядок денний засідання та приступили до розгляду запланованих питань, зокрема, основного: прийняття районного бюджету на 2016 рік та внесенням змін до податкового законодавства, зміною обсягів субвенцій і дотацій, передбачених у районному бюджеті.

Із доповіддю з цього питання виступив виконуючий обов’язки начальника фінансового управління райдержадміністрації Олег Кошовий.

Голова районної державної адміністрації Олег Недогода звернувся до депутатів із проханням підтримати проект районного бюджету та акцентував увагу на тому, що бюджет 2016 року значно краще збалансований у порівнянні з попереднім і побудований уже на новій податковій основі.

У ході виступу він подякував сільським громадам за надання субвенцій з місцевих бюджетів, що дало змогу зменшити дефіцит районного бюджету. Після цього голова районної державної адміністрації відповів на питання, які цікавили депутатів районної ради щодо фінансового забезпечення районних галузей.

Далі сесія районної ради розглянула та внесла зміни до ряду нормативних документів: районної комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки; районної програми забезпечення пожежної безпеки на 2011-2016 роки; районної програми розвитку комунального лісового господарства Монастирищини на 2012-2015 роки.

Крім того, сесією внесено зміни до складу президії районної ради та Положення про порядок призначення і звільнення з посади керівників комунальних підприємств, закладів, установ, організацій спільної власності міста, селища, сіл Монастирищенського району.

На засіданні депутати погодили структуру і чисельність установ охорони здоров’я району на 2016 рік та прийняли два звернення до державних органів влади щодо реформування галузі медицини та підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.