Депутати затвердили основні питання життєдіяльності Черкаського району на 2016 рік

16 січня 2016, 13:04
Депутати затвердили основні питання життєдіяльності Черкаського району на 2016 рік15 січня 2016 року голова районної ради Олексій Собко провів засідання чергової сесії Черкаської районної ради.

У його роботі взяли участь депутат обласної ради Анатолій Яріш, голова райдержадміністрації, депутат обласної ради Костянтин Омаргалієв, заступник голови, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники правоохоронних органів, комунальних підприємств, засобів масової інформації.

Перед початком пленарного засідання голова районної ради відповідно до Регламенту роботи надав час для депутатських запитів, виступів, повідомлень.

Так, зокрема, депутат районної ради Микола Гуськов оприлюднив інформацію про стан захворюваності населення в Черкаському районі на ГРІ та грип і зазначив, що рівень епідемії станом на 15 січня ще не досяг «порогового» рівня. Щоб попередити епідемію, районна санітарно-епідеміологічна служба проводить щотижневий моніторинг захворюваності, розробила план оперативних дій при виникненні загрозливої ситуації, роботу медичних закладів району переведено в карантинний режим.

Після виступів депутати приступили до затвердження порядку денного сесії.

В ході обговорення порядку денного було включено питання: про надання пільгової оренди релігійній організації, яка розташована в приміщенні ЦРЛ.

Перед тим, як приступити до обговорення зазначених питань порядку денного, голова районної ради Олексій Собко зазначив, що під час розгляду проекту Програми економічного і соціального розвитку району на 2016 рік найбільше запитань виникло до роботи дорожнього господарства, тому запропонував заслухати представника служби.Депутати затвердили основні питання життєдіяльності Черкаського району на 2016 рік

В.о. заступника начальника служби автомобільних доріг в Черкаській області Геннадій Андреєв поінформував присутніх про фінансовий стан дорожньої служби та про роботу в складних погодних умовах, що склалися на минулому тижні на дорогах району. Після тривалих дискусій та відповідей на запитання, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

У ході роботи депутати схвалили Програму економічного і соціального розвитку району на 2016 рік та районний бюджет на 2016 рік.

Після цього депутати заслухали питання про хід виконання районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки» у 2015 році, «Програми інформаційно – аналітичного забезпечення Черкаської районної державної адміністрації на 2014-2015 роки» та затвердження Програми інформаційно – аналітичного забезпечення Черкаської районної державної адміністрації на 2016 рік.

Також схвалено зміни до районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки.

Крім цього, депутати розглянули ряд комунальних та земельне питання.