Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок \"Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно\"

16 січня 2016, 16:37
Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок "Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно"16 січня 2016 року у приміщенні обласної філармонії вирувало дитяче свято. Перед початком дійства у фойє гості і запрошені мали змогу переглянути тематичні виставки, майстер-класи з виготовлення іграшок-прикрас, витинанок та виробів з глини; фото-презентацію за участю дітей – стипендіатів Дитячого фонду, ігрову розважальну інтермедію за участю волонтерів, дитячий патріотичний флешмоб з образотворчого мистецтва \"Свою молитву і свій талант я посилаю моїм захисникам\" та сфотографуватися з ангелятами, Марією та новонародженим Дитям у яслах.

А потім урочистості продовжилися в концертній залі. Сцена – в різвяно-новорічному обрамленні. Тут і ялинки в снігових заметах, і зірки та місяць. А ще янголята, що сповіщають радісну новину Різдва Христового.Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок "Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно"

Метелицею вриваються на сцену вихованці міського центру дитячої та юнацької творчості – ансамбль народного танцю «Веселка», які виконали запальну хореографічну композицію, що її глядачі обдарували гарячими оплесками і оваціями.

Потім до присутніх звернулися ведучі, які наголосили, що різдвяні дні для всіх нас особливі. Різдво святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє. Зокрема, на Черкащині вже всьоме дітей збирає фестиваль вертепів, колядок та щедрівок.Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок "Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно"

Вони запросили до вітального слова першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка, який, насамперед, від імені голови обласної ради Олександра Вельбівця та усього депутатського корпусу обласної ради подякував організаторам – обласному відділенню Дитячого фонду України, спонсорам та всім небайдужим, хто надав посильну допомогу в проведенні цього чудового свята.

Валентин Петрович зазначив, що обласна рада, за підтримки якої також проводиться фестиваль, і надалі буде сприяти усім тим, хто дбає про дітей та молодь.Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок "Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно"

«Для кожного з нас наші діти – це натхнення, сенс нашого життя. Саме діти, як ніхто інший, згуртовують і об’єднують нас – дорослих навколо реалізації добрих ідей та справ. З байдужими людьми не зробиш жодної доброї справи: не посієш поле, не збереш урожай, та, навіть, не заспіваєш пісню», – наголосив Валентин Тарасенко.

Він побажав, щоб Новий рік та Різдво Христове принесло в кожну домівку радість, мир, удачу, здоров’я, веселощі. А гарний святковий настрій щоб усі присутні зберегли на весь рік.

На завершення свого виступу Валентин Тарасенко вручив Почесні грамоти обласної ради ряду керівникам дитячих колективів області.Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав учасників фестивалю вертепів, колядок та щедрівок "Щедрий вечір, добрий вечір, мати-Україно"

Колоритне свято продовжувалося виступами дитячо-юнацьких колективів, що прибули з багатьох міст і районів області. Глядачів радували квартети, тріо, дуети, солісти різних видів мистецтв, в репертуарі яких українські колядки та щедрівки, український фольклор на різдвяну та новорічну теми.

Наприкінці своєрідні підсумки підбила голова обласного відділення Дитячого фонду України Алла Бучковська, яка подякувала і учасникам фестивалю, які отримали численні подарунки, і організаторам та спонсорам і меценатам.