Олександр Вельбівець: Громадяни пільгових категорій розраховують на підтримку і допомогу від влади

17 січня 2016, 18:12
Олександр Вельбівець: Громадяни пільгових категорій розраховують на підтримку і допомогу від влади15 січня 2015 року голова обласної ради Олександр Вельбівець, під час робочої поїздки до Лисянського району, взяв участь у розширеній нараді за участі заступника голови Лисянської райдержадміністрації, керівників установ та організацій району, селищного та сільських голів.

Одним із найважливіших стало обговорення питання відшкодування перевезення громадян пільгових категорій району у 2016 році. Проблема виникла на законодавчому рівні.

– Раніше ця стаття витрат фінансувалася із державного бюджету. На цей рік така субвенція не передбачена. Через невизначеність із джерелами фінансування цих видатків виникає проблема надання окремим категоріям громадян відповідних пільг, – відзначив Олександр Вельбівець та додав, що за попередніми розрахунками, для забезпечення фінансування послуг загалом по області необхідно близько 70 млн. грн.

«Це не підйомна сума для обласного бюджету. З метою вирішення цієї проблеми на минулій сесії ми звернулися до Верховної Ради України із вимогою відновити у державному бюджеті фінансування. Твердо переконаний, що ми зобов\'язані відстояти право людей на соціальні гарантії і пільги, зароблені ними роками важкої праці», – наголосив голова обласної ради.

Олександр Вельбівець: Громадяни пільгових категорій розраховують на підтримку і допомогу від владиУчасниками наради спільно вироблено план вирішення цього питання в Лисянському районі. Для початку вирішено заслухати конкретні розрахунки перевізників приміських маршрутів, в подальшому – розробити районну програму про відшкодування середньої вартості проїзду пільгових категорій громадян.

Під час обговорення питання про стан готовності до надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків снігопаду акцентовано на увагу на залученні снігоприбиральної техніки приватних підприємств, сільськогосподарських виробників для вчасного розчищення від снігу автошляхів та доріг населених пунктів району.

Про організацію безперебійного підвезення дітей до навчальних закладів району поінформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Лілія Гнатюк, яка відзначила, що в районі створено 9 маршрутів для підвезення 388 дітей та 51 педагогічного працівника до навчальних закладів.

У ході наради також обговорені питання про зміни в законодавстві у частині розподілу повноважень реєстрації речового права на нерухоме майно; про зміни в роботі міграційної служби, видачу біометричних паспортів нового зразка; податкові новації тощо.