Стратегічна ціль розвитку області – впровадження енергоефективних заходів і технологій

17 січня 2016, 19:10
Стратегічна ціль розвитку області – впровадження енергоефективних заходів і технологій
16 січня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у робочій нараді Лисянської райдержадміністрації з питання переведення закладів соціальної сфери на альтернативні види палива (пелет) та порядку його фінансування.

Виготовлення нового енергозберігаючого виду палива на Лисянщині започаткував приватний підприємець Володимир Погорілий. Він займається виготовленням та реалізацією альтернативного виду палива. Пробне ознайомлення із продукцією його підприємства засвідчує високу тепловіддачу палива. До того ж, при використанні пелет немає потреби у великих площах для зберігання дров, оскільки підвезення палива виробником здійснюється за необхідності.

«Це має важливе значення для забезпечення безперебійного і якісного опалення Лисянської центральної районної лікарні», – зауважив головний лікар Лисянської центральної районної лікарні Олекандр Ніколюк.

Звертаючись до присутніх Олександр Вельбівець відзначив, що всі програми регіонального розвитку області на сьогодні базуються виключно на питаннях залучення інвестицій, енергозбереження і використання місцевих ресурсів.

– На сьогодні весь світ переходить на альтернативні джерела енергії, підвищення енергоефективності усіх сфер життя. Адже питання енергозбереження, застосування новітніх технологій – це не лише питання енергетичної безпеки країни, але й гарантія збереження наших природніх багатств, захисту екології та економії коштів, – зауважив Олександр Іванович.Стратегічна ціль розвитку області – впровадження енергоефективних заходів і технологій

Він також додав, що серед головних цілей Стратегії регіонального розвитку області до 2020 року визначені саме підвищення енергоефективності регіону та підтримка місцевого виробника.

«У цих умовах маємо створювати всі необхідні умови для підприємств житлово-комунального господарства і соціальної сфери, що використовують енергоефективні технології, здійснюють модернізацію існуючих потужностей та впроваджують новітні технології із застосуванням альтернативної енергетики, стимулювати їх до впровадження енергозберігаючих заходів», – наголосив голова обласної ради.

Акцентуючи увагу на підтримці енергозберігаючих проектів в районі та області загалом Олександр Вельбівець відзначив необхідність підтримувати місцевих товаровиробників, розглянувши можливість здійснення комбінованого опалення закладів соціальної сфери.