Сесія Уманської районної ради прийняла ряд соціально спрямованих програм та розглянула інші питання

25 січня 2016, 12:17
Сесія Уманської районної ради прийняла ряд соціально спрямованих програм та розглянула інші питання22 січня 2016 року голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела засідання позачергової сесії районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації Віталій Олійник, депутат обласної ради Валентин Судакевич, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських і селищної рад, представники інших районних закладів та установ, громадськість Уманщини, місцеві ЗМІ.

На початку засідання голова районної ради привітала всіх присутніх із Днем соборності України та побажала кожному з них витривалості, сили духу, віри у власні сили і щоб над нашою країною врешті було мирне небо.

Після затвердження порядку денного сесії депутати заслухали інформацію про роботу центральної районної бібліотеки, яку представила директор цього закладу Любов Кравчук.

Далі обранці району детально розглянули проекти рішень щодо затвердження семи районних програм, зокрема: про районну програму соціального захисту дітей, які потрапили в складні життєві обставини, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2016-2020 роки; про районну програму оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2016-2020 роки; про районну програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2020 роки; про районну програму розвитку забезпечення функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на період 2016-2018 років; про програму фінансової підтримки дорожніх підприємств з утримання автомобільних доріг загального користування в зимовий період в межах Уманського району на 2016-2017 роки; про програму забезпечення техногенної та природної безпеки району на 2016-2020 роки; про районну програму підтримки діяльності редакції радіомовлення міста Умані та Уманського району на 2016-2020 роки.Сесія Уманської районної ради прийняла ряд соціально спрямованих програм та розглянула інші питання

Наступним депутати районної ради розглянули питання, що стосувалося внесення змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки. По суті запропонованих змін проінформувала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Бондаренко. Попередньо із цими змінами депутати мали можливість ознайомитися на засіданнях постійних комісій районної ради з питань бюджету, фінансів та комунальної власності та з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення та засобів масової інформації, тому підтримали їх.

Відповідно рішення сесії у районному бюджеті буде передбачено кошти на безоплатний проїзд громадянам, які згідно чинного законодавства мають право на пільгове перевезення автобусами загального користування на приміських маршрутах на території Уманського району.

Також у районному бюджеті буде передбачено кошти на надання пільг учасникам антитерористичної операції та їх сім\'ям на оплату житлово-комунальних послуг (електроенергія, газопостачання, водопостачання та водовідведення) в розмірі 100% відповідно соціальних норм споживання та на придбання твердого палива і скрапленого газу в розмірі 100% від затверджених регіональних натуральних норм забезпечення населення твердим паливом та скрапленим газом, згідно з якими населенню надаються пільги готівкою.Сесія Уманської районної ради прийняла ряд соціально спрямованих програм та розглянула інші питання

Згідно запропонованих змін до цієї програми збільшено кошти для надання одноразової матеріальної допомоги на лікування та реабілітацію особам, які були поранені у зоні проведення антитерористичної операції, а також на виплату щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у бойових діях в роки Великої Вітчизняної війни і яким виповнилося 90 й більше років та особам, яким виповнилося 100 і більше років, у розмірі 100 грн. щомісячно; сім’ям загиблих (батькам) воїнів-афганців у розмірі 200 грн. щомісячно. Окрім того, збільшено кошти на фінансову підтримку діяльності громадських організацій ветеранів Уманського району, «Союз Чорнобиль України», міськрайонної спілки ветеранів Афганістану, Координаційного центру захисників Уманщини.

Жваву дискусію викликало обговорення питання щодо внесення змін до районного бюджету на 2016 рік, про що доповідав начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк.

Додатково до порядку денного сесії депутати внесли питання щодо затвердження районної програми організації харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій загальноосвітніх навчальних закладів району на 2016 рік. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Борис Бондар переконав обранців району в необхідності цієї Програми, оскільки в нинішньому році у шкільних їдальнях за державні кошти мають право харчуватися лише діти пільгових категорій населення.

Серед іншого, сесія районної ради прийняла рішення про погодження призначення Оксани Науман на посаду директора Оксанинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Також на сесії районної ради розглянуто питання про призначення директора комунального підприємства «Уманьрайрембуд», про внесення змін до рішення районної ради від 26.06.2015 №46-12/VІ «Про реорганізацію загальноосвітніх навчальних закладів» та інше.

Усі розглянуті на сесії питання знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.