На засіданні постійної комісії пріоритетним було обговорення проблем агропромислової галузі

27 січня 2016, 20:00
На засіданні постійної комісії пріоритетним було обговорення проблем агропромислової галузі27 січня 2016 року під головуванням Олександра Лупашка проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин.

У її роботі взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка та в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області Дмитро Мироненко.

На початку роботи члени комісії обрали заступника і секретаря. Ними стали відповідно Анатолій Коверський та Євгеній Клімов.

До порядку денного засідання, крім організаційних питань, було включено питання про проект Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік.

Після інформації, з якою виступив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік, відбулося обговорення, тон у якому задали Олександр Рибченко, Віталій Веретільник та Олександр Лупашко.На засіданні постійної комісії пріоритетним було обговорення проблем агропромислової галузі

Порушувалися питання розвитку агропромислової галузі, діяльності фермерів та землевласників, умов оподаткування, повернення права органам місцевого самоврядування розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, зокрема і в тому числі, в рамках децентралізації, умов пролонгації та розірвання договорів оренди тощо. Гостру полеміку також викликало питання щодо надання учасникам АТО земельних наділів.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець, який також взяв активну участь у дискусії, запропонував членам постійної комісії узагальнити та чітко сформулювати пропозиції з обговорюваних питань, щоб направити їх Президенту України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів України з метою законодавчого урегулювання проблем, що наразі назріли у земельних відносинах.