Олександр Вельбівець провів прийом громадян з особистих питань

01 лютого 2016, 19:47
Олександр Вельбівець провів прийом громадян з особистих питань1 лютого 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів прийом громадян з особистих питань.

До керівника обласної ради цього дня звернулося більше десяти мешканців. Переважна кількість звернень стосувалися надання матеріальної допомоги для свого лікування чи своїх рідних, оздоровлення хворих, правового захисту тощо.

Серед інших, до голови обласної ради звернулася сільський голова Кузьмино-Гребельської сільської ради Христинівського району Ніна Осітнянко щодо врегулювання ситуації із земельних питань для надання ділянок учасникам АТО в адміністративних межах сільської ради, як це передбачено чинним законодавством.

З не меншою увагою Олександр Вельбівець вислухав голову громадської організації «Черкаський обласний центр навчальної реабілітації інвалідів» Таїсії Цацкіної. Як вона повідомила, цей заклад був створений у 2001 році. У ньому впродовж більше чотирнадцяти років інваліди з усієї області опановували робітничі професії, а саме: перукаря, кухаря, кравця, оператора комп’ютерного набору тощо. За ці роки зусиллями влади і благодійників була створена належна матеріально-технічна база. Кошти для фінансування навчання виділялися обласною радою. Вперше за всі роки у 2015 році фінансування обмежили і заклад нині практично перестав навчати інвалідів.

Олександр Вельбівець зазначив, що вивчить причини, що призвели до цього, і проблему, що виникла, та інші, з якими зверталися громадяни на прийомі, будуть вирішені в правовому полі.