«Допомога військовослужбовцям – це спільна справа усіх українців, яких ті захищають», – Олександр Вельбівець

04 лютого 2016, 14:51
«Допомога військовослужбовцям – це спільна справа усіх українців, яких ті захищають», – Олександр Вельбівець3 лютого 2016 року жителі селища Лисянка проводили у дорогу свого земляка, військовослужбовця десантно-штурмової роти військової частини А-2777 Василя Козака, який після короткострокової відпустки знову відправився для продовження служби у зону АТО.

Поїхав він не з пустими руками й на відремонтованому та переданому для потреб військової частини автомобілі.

Провести та побажати щасливої дороги і легкої служби завітали голова обласної ради Олександр Вельбівець, заступник голови райдержадміністрації Олександр Дубовий, селищний голова Лисянки Олександр Короленко та всі ті, хто допомагав збирати бійця в дорогу і знає його особисто.

«Допомога військовослужбовцям – це спільна справа усіх українців, яких ті захищають», – Олександр ВельбівецьГоловним і найціннішим подарунком для Василя Антоновича стала передача з рук голови обласної ради ключів від автомобіля УАЗ-469. Транспортний засіб було придбано й відремонтовано завдяки посильній участі Олександра Вельбівця, селищної ради, місцевих волонтерів та підприємців. Завдяки спільним зусиллям усіх небайдужих за короткий період вдалося відремонтувати і привести в належний технічний стан автомобіль, заповнити його продуктами харчування та окремими технічними засобами для потреб бійців на передовій.

– Допомогою бійцям на передовій я займаюсь із самого початку так званої Антитерористичної операції на Сході України. Адже переконаний, що в ситуації, яка склалася, лише наші об’єднані зусилля й посильна допомога нашим землякам і усім захисникам на сході – найменше, що ми можемо і зобов’язані робити для них, для країни й для самих себе… Із бійцями цієї військової частини (раніше це були морські піхотинці й базувались вони у Криму) я знайомий із початку сумних подій, неодноразово бував у них у Миколаєві, де частина дислокується. Допомагав їм зі спорядженням, технічним інструментом і продуктами, – усім, що вони просили і, що вдавалося дістати, – відзначив Олександр Іванович. «Допомога військовослужбовцям – це спільна справа усіх українців, яких ті захищають», – Олександр Вельбівець

Голова обласної ради також зауважив, що наразі у військових є потреба ще у кількох транспортних засобах підвищеної прохідності, і він активно займається пошуком цих автомобілів: «Ми тримаємо безпосередній зв’язок із керівництвом частини, й вони нас інформують про те, яка їм необхідна техніка, чим оснащена тощо».

Під час перебування у Лисянці Олександр Вельбівець і селищний голова Олександр Короленко відвідали місцеві дитячі садочки, поспілкувався із керівниками із питань матеріально-технічного забезпечення, забезпечення безперебійного харчування і рівня захворювання серед дошкільнят. Директори садочків озвучили потребу в оновленні комп’ютерної техніки для роботи, а також відзначили, що режим карантину садочків тривав лише тиждень, наразі захворюваність серед дітей невисока, тож заклади працюють у звичному режимі.