Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула питання майбутньої сесії

05 лютого 2016, 16:33
Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула питання майбутньої сесії5 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, яке провела голова комісії Світлана Легойда. Участь у засіданні взяв голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Засідання розпочалося із розгляду організаційних питань. Секретарем постійної комісії було обрано Анатолія Яріша.

Потім перейшли до розгляду основних питань порядку денного. Про програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік доповів начальник управління економічного розвитку Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Сергій Довгенко. За його словами, пріоритетними напрямами розвитку області у 2016 році визначені: місцевий та регіональний економічний розвиток (інвестиційна діяльність, промислове виробництво, агропромисловий комплекс та земельні відносини, мале та середнє підприємництво, енергозбереження, ЖКГ та ін.); гуманітарний розвиток (освіта, охорона здоров’я, сімейна та молодіжна політика, фізкультура та спорт, культура, соціальний захист населення); екологічна безпека та збереження довкілля; розбудова інституційної спроможності (підвищення ефективності регіонального управління, планування та розвиток територіальних громад, розвиток громадянського суспільства).Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула питання майбутньої сесії

Питання про програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік викликало жваве обговорення серед депутатів. Активно долучилися до обговорення члени комісії Анатолій Яріш, Микола Булатецький, Іван Далібожак, Віктор Погорілий. Зрештою, це питання рекомендували до розгляду на сесії.

Також члени комісії заслухали інформацію про стан виконання рішення обласної ради «Про цільову програму «Впровадження в Черкаській області проекту Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй та Європейського Союзу «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду фаза – ІІ на 2011-2014 роки. Потім народні обранці розглянули питання про впровадження цього проекту в Черкаській області на 2016-2018 роки. Заступник начальника відділу залучення інвестицій та міжнародного співробітництва Департаменту регіонального розвитку ОДА Віта Вдовиченко, яка доповідала з цих питань, повідомила, що учасниками третьої фази проекту стали 11 районів області (Маньківський, Звенигородський, Лисянський, Шполянський, Катеринопільський, Камянський, Драбівський, Смілянський, Чигиринський, Монастирищенський, Канівський), які були відібрані на конкурсній основі. За її словами, сума, яка орієнтовно буде виділена для нашої області від ЄС/ПРООН в рамках проекту складає 0,5 млн.дол. США. Вона зазначила, що з обласного бюджету на цільову програму потрібно буде виділити близько 270 тис.грн., оскільки проект реалізується на умовах співфінансування.
Постійна комісія з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглянула питання майбутньої сесії
Присутній на засіданні комісії голова обласної ради Олександр Вельбівець наголосив на важливості підтримки депутатами цього питання. Адже багаторічний досвід впровадження цього проекту на Черкащині засвідчує його ефективність, а також ця програма спонукає місцеві громади бути активними заради власного розвитку.

Також під час засідання народні обранці розглянули та підтримали питання про Регіональну програму інформатизації Черкаської області на 2016-2017 роки «Електронна Черкащина», про затвердження Програми створення обласного страхового фонду документації на 2016-2020 роки та інші питання, які були внесені до розгляду на засіданні, а також затвердили план роботи комісії на 2016 рік.