Постійна комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства провела засідання

09 лютого 2016, 14:57
Постійна комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства провела засідання9 лютого відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства. Його провів голова постійної комісії Володимир Кокодзей. Участь у засіданні взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку засідання було обрано заступником голови постійної комісії Артура Футиму, секретарем постійної комісії – Валентину Далібожак. Потім депутати розглянули питання про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік та рекомендували його до розгляду на сесії.

Після цього члени комісії заслухали інформацію про стан виконання рішення обласної ради «Про обласну програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2000-2009 роки». За словами голови Черкаського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Миколи Фатенка, за час існування програми було побудовано, реконструйовано та завершено будівництво сільського житла на суму близько 10 мільйонів гривень.Постійна комісія обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства провела засідання

Потім народні обранці розглянули питання про обласну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2020 роки. Її представив заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Віталій Полтавець.

За його словами, успішна реалізація Програми дасть можливість за 2016–2020 роки поліпшити житлові умови близько 234 сім’ям, побудувати та реконструювати 52 житлові будинки загальною площею 2900 кв. метрів, придбати 47 будинків загальною площею 3000 кв. метрів, підключити до мереж 135 будинків, зменшити міграційні процеси, зміцнити соціальну стабільність у суспільстві.

Затвердження обласної цільової програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім“ на 2016-2020 роки сприятиме поліпшенню житлових і соціально-побутових умов для жителів сільських населених пунктів та підвищенню рівня інженерного облаштування села шляхом надання державних пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам. Це питання члени комісії затвердили до розгляду на сесії.

На засіданні також розглянули питання про щорічний обласний конкурс з благоустрою населених пунктів області «Територія комфорту». Після обговорення комісія прийняла рішення направити дане питання на доопрацювання. Крім того, підтримано Положення про постійні комісії обласної ради та затверджено план роботи постійної комісії на 2016 рік.