Депутати обласної ради розглянули питання комунальної власності

10 лютого 2016, 20:45
Депутати обласної ради розглянули питання комунальної власності10 лютого 2016 року пройшло засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики, яку провела голова комісії Наталія Кравцова. В обговоренні питань порядку денного засідання взяли активну участь голова обласної ради Олександр Вельбівець та перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку роботи депутати обрали заступником голови комісії Олександра Коваленка та секретарем постійної комісії Сергія Воронова, а також підтримали внесення на розгляд сесії Положення про постійні комісії обласної ради.

Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2016 рік, стан виконання цільової програми «Впровадження в Черкаській області проекту Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та Європейського Союзу (ЄС) «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, фаза – II» на 2011 – 2014 роки» та проект реалізації третьої фази Програми представив директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік. Присутні висловили підтримку програмам, адже жителі області вже не один рік спостерігають позитивні зміни завдяки здійсненню проектів із різних напрямків життя громад. Особливо слід відзначити участь самих громад у реалізації Програми (в тому числі й фінансово), що сприяє відбору до виконання найбільш актуальних проектів.

Депутати обласної ради розглянули питання комунальної власностіГолова обласної ради Олександр Вельбівець відзначив особливий успіх реалізації Програми у питаннях реалізації мікро-проектів із утворення багатофункціональних сільськогосподарських кооперативів.

Члени комісії також розглянули питання про оренду цілісного майнового комплексу Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація». За словами голови комісії Наталії Кравцової депутати минулої каденції схвалили рішення про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс КП «Фармація», адже на той час установа накопичили значні борги та була під загрозою банкрутства.

Як зазначив перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, після вивчення попиту на оренду цілісного майнового комплексу зазначеного підприємства згоду прийняти всі умови оренди висловило лише Товариство з обмеженою відповідальністю «Фармація-Черкаси». Серед головних вимог: сплата боргових зобов’язань підприємства; оренда усього майнового комплексу і збереження цілісності його мережі; здійснення модернізації підприємства та збереження соціальної функції надання послуг для населення. Проектом передбачено здати в оренду зазначений цілісний майновий комплекс на правах оренди на 10 років.

Під час обговорення питання депутати підтримали необхідність здійснення запропонованих заходів як чи не єдину можливість зберегти аптечну мережу, що діє майже в кожному районі області.Депутати обласної ради розглянули питання комунальної власності

– Просив би присутніх тут депутатів та звертатимусь до усіх інших на сесії не політизувати такі питання. Це не політичні питання. Це питання, що стосуються власності наших громад, тож маємо усвідомлювати відповідальність перш за все перед жителями Черкащини і раціонально підходити до їх вирішення, відкинувши власні політичні амбіції, – наголосив голова обласної ради.

Також депутати розглянули ряд питань управління майном обласної комунальної власності: прийняття військового майна у спільну власність територіальних громад сіл, селиш, міст Черкаської області; про передачу, списання та оренду (зокрема, надання пільгової оренди чи часткового звільнення від сплати за оренду) комунального майна; підтримали внесення на сесію кадрових та інших профільних питань.