Депутати обласної ради працювали над питаннями порядку денного сесії

11 лютого 2016, 19:47
Депутати обласної ради працювали над питаннями порядку денного сесії11 лютого 2016 року депутати постійної комісії з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини, яку провів її голова Олександр Лошков. У обговоренні питань, внесених на розгляд комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку роботи депутати обрали заступника голови постійної комісії та секретаря. Ними обрано відповідно – Олексія Давиденка та Араксю Маргарян.

Наступним присутні заслухали представників громадськості, які подали свої кандидатури до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Черкаській області та вирішили внести на розгляд сесії кандидатури усіх чотирьох осіб, хто виявив бажання ввійти до складу цієї комісії.Депутати обласної ради працювали над питаннями порядку денного сесії

Обговорили і підтримали члени комісії Програму економічного і соціального розвитку області на 2016 рік. Остання, за словами Валентина Тарасенка, дозволить не лише використати наявний бюджетний ресурс області на реалізацію соціально-економічно проектів, але й залучити кошти з інших джерел, зокрема – Державного фонду регіонального розвитку.

Дискусійним стало питання щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області. Більшість депутатів висловились про те, що в районах обговорення схвалення планів об’єднання пройшло на формальному рівні й громади залишились осторонь цього. А тому, запропоновані зміни не відображають позицію усіх жителів громад, що визначені до об’єднання. У той же час, за словами Володимира Братаніча, у обговоренні запропонованих змін до перспективного плану в Канівському районі активно брали участь жителі сіл, тож рішення про утворення громад – бажання самих людей.Депутати обласної ради працювали над питаннями порядку денного сесії

Депутати вирішили внести питання на розгляд сесії обласної ради.

Крім того, у ході засідання підтримано проекти рішень про комісію обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих, підтримано питання структури і чисельності виконавчого апарату обласної ради, із запропонованими доповненнями ряд положень: про президію, постійні комісії та помічника-консультанта депутата обласної ради, а також план роботи обласної ради і постійної комісії на 2016 рік.

Розглянули і підтримали депутати перейменування населених пунктів: села Ленінське Смілянського району на Ленське й села Ленінське Чорнобаївського району на Степове.

Проект Регламенту обласної ради та інші питання члени комісії розглянуть на засіданні наступного вівторка.