Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні Ради Регіонального розвитку під головуванням Президента України

12 лютого 2016, 12:17
Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні Ради Регіонального розвитку під головуванням Президента України11 лютого 2016 року під головуванням Президента України Петра Порошенка проведено засідання Ради Регіонального розвитку, у якому взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Рада регіонального розвитку розглянула питання підтримки Збройних Сил, надання громадянам якісних адміністративних послуг, заходів з подальшої детінізації економіки, підвищення заробітних плат на місцях із відповідним збільшенням надходжень до місцевих бюджетів.

Президент підписав Указ про шефську допомогу з’єднанням і військовим частинам Збройних Сил України та іншим військовим формуванням, яким передбачено, що обласна влада здійснює шефство над певною військовою частиною чи з’єднанням і сприятиме його кращому забезпеченню всім необхідним для ефективного несення служби. Позитивний досвід такої співпраці обласних влад і оборонного сектору досягнутий минулого року, коли були збудовані фортифікаційні споруди.

На засіданні Ради регіонального розвитку були також обговорені механізми сприяння залученню громадян до Збройних Сил на військову службу за контрактом. Профільним міністерствам, а також органам місцевої влади доручено реалізувати програми інформування і заохочення громадян, які бажатимуть вступити на військову службу за контрактом.

Також Президент наголосив на необхідності забезпечення належного соціального захисту та реабілітації учасників АТО і членів їхніх сімей, у тому числі щодо виділення їм земельних ділянок та забезпечення житлом.

Окрім цього, учасники засідання Ради регіонального розвитку обговорили питання підвищення якості надання адміністративних послуг. Вирішено передати ЦНАПам додаткові функції, які необхідні у щоденному житті: реєстрація актів громадського стану, видача паспортів та ID-карток, реєстрація і перереєстрація транспорту тощо. Щоб зробити надання цих послуг зручним, запропоновано запровадити нові стандарти діяльності ЦНАПів, а також забезпечити їх належною кількістю робочих місць – без збільшення витрат на чиновництво.

Щоб наблизити надання послуг до людей, вирішено розширити мережу відповідних установ: від створення «віддалених робочих місць» — до надання старостам об’єднаних територіальних громад повноважень щодо надання адміністративних послуг.

Також на Раді регіонального розвитку був розглянутий такий важливий аспект боротьби з корупцією та детінізацією економіки, як легалізація зарплат. Держава зробила крок назустріч бізнесу, суттєво знижено навантаження на фонд оплати праці – єдиний соціальний внесок зменшено майже вдвічі – до 22%, і у відповідь розраховує на позитивну реакцію бізнесу щодо підвищення зарплат на підприємствах. Знизивши податки, держава взяла на себе додаткові соціальні зобов’язання.