Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні

16 лютого 2016, 16:16
Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні16 лютого 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець привітав учасниць програми «Миротворення в Україні: роль жінок», яка розпочала свою роботу в Черкаському медичному коледжі і триватиме два дні.

Цей захід ініційовано Всеукраїнською жіночою організацією «Спілка жінок України» та підтримано Посольством Великої Британії в Україні. Він має на меті активізувати діалог між жінками різних регіонів нашої країни задля подолання ворожнечі та усунення недовіри між різними прошарками українського суспільства, поглиблення взаєморозуміння, підвищення та зміцнення ролі жінок у царині миротворення в рідній державі.Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні

Про це у вступному слові повідомила голова Спілки жінок України Ліакадія Герасименко. Вона зазначила, що подібні зібрання вже проведено в багатьох регіонах країни, в тому числі Донецькій і Луганській областях, великих містах держави.

Вітаючи учасників програми та гостей Черкащини, голова обласної ради Олександр Вельбівець, зокрема, зазначив, що у тих подіях і тих процесах, що відбуваються в нашій державі нині, роль жінки, її природна мудрість, виваженість, толерантність набувають особливого значення.Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні

– Там, де чоловіки проявляють нетерпимість, занадто велику емоційність, завжди на перепоні негараздів стають жінки, – зауважив Олександр Вельбівець. – Аналізуючи стан гендерної політики, хочу наголосити, що довіра до влади вища там, де переважно на посадах працюють жінки. Взяти для прикладу місцеві органи влади: сільські, селищні ради, депутатський корпус. Війна на Сході держави ще раз підкреслила ці висновки. І нинішній захід, що ви його проводите, засвідчує, що жінки прагнуть якнайшвидше досягти порозуміння між регіонами нашої країни, подолати ворожнечу, яка шкодить розвитку держави.

Голова обласної ради висловив впевненість, що жінки займатимуть таку ж активну позицію не лише, щоб припинити конфлікт і війну на сході України, але візьмуть активну участь і в проведенні реформ, які нині започатковано. Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні

Він висловив сподівання, що нинішній семінар дозволить її учасникам зробити певні суттєві напрацювання, узагальнення і рекомендації, що необхідно зробити в державі, щоб у суспільстві запанували порозуміння, мир і злагода.

На завершення виступу Олександр Вельбівець вручив голові Спілки жінок України Ліакадії Герасименко на згадку про перебування на Черкащині пам’ятний сувенір – картину з Гербом України.

Учасників програми миротворення привітали також перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль та голова Ради федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко.Олександр Вельбівець привітав учасниць програми миротворення в Україні

Як повідомили організатори заходу, в рамках програми заплановано провести цикл семінарів, в ході яких його учасники ознайомляться з окремими напрямками майбутньої діяльності, зокрема: ролі жінок у розв’язанні конфлікту в Україні та примиренні людей з різних регіонів; співпраці між представниками влади та громадськими організаціями як способу сприяння миротворчим процесам в Україні; діалогу як основного способу відновлення довіри між різними групами суспільства. Учасники програми матимуть можливість провести дискусію щодо спільних життєвих цінностей, звичаїв, принципів тощо.

Додамо, що у цьому заході беруть участь близько 40 жінок – активістів області і 20 – представники інших областей і міст України. Черкащину представляє на поважному зібранні голова обласної організації Спілки жінок України, директор медичного коледжу Інна Губенко.