Депутати на пленарному засіданні обговорили і прийняли ряд рішень, що стосуються майна обласної комунальної власності

19 лютого 2016, 23:14
Депутати на пленарному засіданні обговорили і прийняли ряд рішень, що стосуються майна обласної комунальної власності19 лютого 2016 року в ході пленарного засідання обласної ради депутати відповідно до затвердженого порядку денного розглянули низку питань, що стосуються діяльності комунальних закладів та майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутати прийняли рішення про продовження терміну дії контракту з головним лікарем КЗ «Обласна лікарня Черкаської обласної ради» О.М.Дудником та призначили директором КУ «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» О.О.Волошина.

Потім депутати розглянули питання про передачу майна з метою його ефективного використання.

Враховуючи лист та наказ Міністерства оборони України, обласна рада вирішила прийняти безоплатно з державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, зокрема, з балансу обласного військового комісаріату МОУ на баланс комунального закладу «Черкаський обласний онкологічний диспансер» дизель-електростанцію.Депутати на пленарному засіданні обговорили і прийняли ряд рішень, що стосуються майна обласної комунальної власності

На підставі звернень Департаментів соціального захисту населення, капітального будівництва та охорони здоров\'я облдержадміністрації депутати вирішили передати безоплатно з балансу Смілянського дитячого будинку-інтернату на баланс Смілянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням борону БДТ-3; з балансу Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації в комунальну власність та на баланс Степанківської сільської ради об’єкт «Дитячий садок, с. Степанки Черкаського району – реконструкція»; з балансу КЗ \"Обласний дитячий санаторій \"Зміна\" обласної ради на баланс КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради» листові, хвойні дерева та кущі.

Розглядаючи питання оренди комунального майна бюджетними установами, депутати надали дозвіл КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» на передачу в оренду згідно з чинним законодавством України з орендною платою 1 грн. в рік Головному територіальному управлінню юстиції у Черкаській області приміщення в адміністративній будівлі за адресою: м. Черкаси, вул. Вернигори, 17 та в адміністративній будівлі за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 185. Відповідне рішення прийнято щодо Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації та Головного управління Державної казначейської служби України на приміщення в адміністративній будівлі по бульвару Шевченка, 185.Депутати на пленарному засіданні обговорили і прийняли ряд рішень, що стосуються майна обласної комунальної власності

Було підтримано також рішення щодо встановлення розміру пільгової орендної плати на 2016 рік Черкаському регіонального управлінню ДСФУ «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву», обласній організації Національної спілки письменників України, обласній організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України», обласній організації ветеранів, обласному осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України..

Депутати обласної ради також прийняли рішення про часткове звільнення від сплати надходжень на 2016 рік від орендної плати до загального фонду обласного бюджету та дозволити використовувати ці кошти на утримання, відновлення своїх основних засобів комунальним підприємствам «Облпаливо», «Аеропорт Черкаси», «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», «Готельний комплекс «Дніпро», обласному українському музично-драматичному театру імені Т.Г. Шевченка, КЗ «Обласна спеціалізована ДЮСШ олімпійського резерву» та КП «АТП Черкаської обласної ради».

Окрім того, прийнято рішення на списання майна КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», обласному українському музично-драматичному театру ім. Т.Г.Шевченка, КЗ «Обласний дитячий санаторій «Зміна».

Одним із тривалих в обговоренні було питання щодо оренди майнового комплексу комунального підприємства «Фармація». В підсумку депутати відхилили рішення щодо передачі його в оренду.