Валентин Тарасенко вивчав роботу комунальних підприємств обласної ради в районах

26 лютого 2016, 12:43
Валентин Тарасенко вивчав роботу комунальних підприємств обласної ради в районах24 лютого 2016 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко вивчав роботу комунальних підприємств обласної ради та ознайомився із станом майна спільної власності громад області у Маньківському та Уманському районах.

Зокрема, разом із головою Манківської районної ради Володимиром Вовком, Валентин Тарасенко оглянув приміщення Маньківського поліграфічного підприємства обласної ради. Рішення про припинення діяльності комунального підприємства депутати обласної ради схвалили ще у червні 2015 році і, як відзначив Володимир Вовк, на сьогодні район готовий прийняти його на баланс та вже мають плани його функціонального використання для потреб громади. За результатом вивчення питання перший заступник голови обласної ради дав доручення керівнику управління майном обласної комунальної власності обласної ради якнайшвидше врегулювати питання ліквідації з тим, щоб зберегти приміщення для потреб місцевих жителів та не збільшувати боргів підприємства, що не працює, однак має податкові навантаження.Валентин Тарасенко вивчав роботу комунальних підприємств обласної ради в районах

Ознайомившись із роботою закладів аптечної мережі комунального підприємства «Фармація» у Маньківському й Уманському районах Валентин Тарасенко зауважив, що не зважаючи на складну фінансову ситуацію загалом на підприємстві аптекам мережі все ж вдається виконувати свою основну соціальну функцію та забезпечувати громадян якісними послугами. Крім того, він зазначив, що в умовах виконання рішення обласної ради про намір передати цілісно-майновий комплекс КП «Фармація» усі фахівці готові продовжувати працювати й надалі поліпшувати діяльність аптек.

Валентин Тарасенко вивчав роботу комунальних підприємств обласної ради в районахТакож Валентин Тарасенко оглянув паливні склади КП «Облпаливо» у с. Поташ Маньківського району та у м. Умані. За його словами, на сьогодні, не дивлячись на дію програми санації підприємства й передбаченого нею відновлення роботи окремих паливних складів, арбітражним керуючим комунального підприємства фактично не здійснено реальних кроків у цьому напрямку.

«На сьогодні кошториси в області і районах на поточний рік сформовані, тож «Облпаливо» має подати нашим закладам бюджетної сфери конкретні пропозиції щодо забезпечення твердим паливом. Тим більше, що підтверджена потреба останніх у постачанні вугілля. Маємо використати цю ситуацію для взаємної вигоди і наших бюджетних закладів, і комунального підприємства», – наголосив Валентин Тарасенко.