Депутати Кам’янської районної ради за кожне питання порядку денного голосували поіменно

21 березня 2016, 11:00
Депутати Кам’янської районної ради за кожне питання порядку денного голосували поіменно18 березня 2016 року в залі засідань будинку рад відбулося пленарне засідання позачергової сесії районної ради VIІ скликання, яке провів голова ради Сергій Сундуков.

В роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Сергій Воронов, заступники голови райдержадміністрації Богдан Солошенко та Віталій Коваленко, керівники правоохоронних органів, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації та громадськість району.

Згідно Закону України «Про внесення зміни до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо поіменних голосувань» депутати внесли відповідні зміни та доповнення до Регламенту районної ради, який визначає цю процедуру.

Одноголосно затвердили Положення про помічників-консультантів депутата районної ради та внесли зміни до Положення про постійні комісії районної ради.

Потім начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Гвоздик ознайомила з пропозиціями щодо внесення змін до районного бюджету на 2016 рік. Вона зазначила, що доходи загального фонду збільшуються за рахунок субвенції з міського та сільських бюджетів. А також з метою удосконалення управління державними фінансами та забезпечення єдиного підходу до процесів складання розпису і виконання місцевих бюджетів надала зміни до районної програми впровадження інформаційно-аналітичної системи «Місцеві бюджети» на 2015 - 2018 роки.

Депутати затвердили районну Програму підтримки повноважень органів місцевого самоврядування на 2016 рік. Мета та завдання такої Програми полягає в забезпеченні розвитку органів місцевого самоврядування, налагодження поінформованості, як громадян про роботу органів місцевого самоврядування, так і самих органів самоврядування про ситуацію в територіальній громаді, розширення сфер впливу на організаційні процеси в районі, активізацію діяльності депутатського корпусу і громадськості району.

Вони також затвердили Програму підтримки повноважень виконавчої влади на 2016 рік, яка розроблена з метою покращення системи державного управління, підвищення рівня та авторитету державної служби, управлінь, відділів виконавчої влади.

Заслухавши головного лікаря центральної районної лікарні Костянтина Тамка про зниження стоматологічної захворюваності дитячого населення шляхом удосконалення надання стоматологічної допомоги та впровадження первинної і вторинної профілактики стоматологічних захворювань, депутати затвердили Програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2016-2020 роки.

В ході засідання сесії депутати прийняли ще низку рішень, зокрема: продовжили термін дії районної програми соціально-правового захисту дітей, забезпечення умов для отримання державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на період до 2016 року; про технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок та з питань управління комунальним майном.

Депутат районної ради Тетяна Василенко виступила із зверненням від депутатської групи районної ради «Єдність» з пропозицією щодо проведення збору підписів під посланням-вимогою до Антимонопольного комітету України з вимогою чіткого обґрунтування підняття тарифів на надання послуг оплати за електроенергію.

На закінчення засідання було заслухано запит депутата районної ради Людмили Бойко, яка стурбована проблемою щодо сплати технічним працівникам Тимошівської загальноосвітньої школи заробітної плати в повному обсязі, оскільки праця будь-якого громадянина повинна оплачуватись гідно, з урахуванням обсягу виконаних робіт. Депутати підтримали депутатський запит та прийняли рішення надіслати його в.о. голови райдержадміністрації Богдану Солошенку для відповідного реагування.

Це пленарне засідання вперше проводилося у відповідності до прийнятих змін до законодавства про місцеве самоврядування щодо поіменних голосувань, тому всі голосування при прийнятті рішень ради відбувалися згідно закону.