Напередодні сесії провела засідання комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту

21 березня 2016, 16:08
Напередодні сесії провела засідання комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту21 березня 2016 року провела засідання постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту. Її роботу вів голова комісії Володимир Доманський.

Члени комісії розглянули питання, що заплановано внести до порядку денного пленарного засідання обласної ради, що відбудеться 25 березня.

Традиційно, одними з перших було розглянуто бюджетні питання. Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко спочатку оголосила звіт про виконання обласного бюджету за 2015 рік, а потім поінформувала про зміни, які планується внести до обласного бюджету на 2016 рік з метою збалансування бюджету по фондах за доходами та видатками. Вони викликані внесеними змінами до Бюджетного кодексу, у частині міжбюджетних трансфертів, надходжень екологічного податку, необхідністю розподілу вільного залишку, змінами бюджетних призначень по головних розпорядниках коштів в межах визначених показників обласного бюджету та іншими.

Зокрема, депутатів більше цікавив розподіл коштів, що стосується освіти, культури, молодіжної політики, спорту. Цими змінами передбачено управлінню освіти і науки облдержадміністрації кошти на капітальний ремонт котельні з встановленням твердопаливних котлів у Смілянській спеціалізованій школі-інтернат, а також для підготовки та участі збірної команди школярів у фінальній частині V Спортивних ігор України.

Внесена пропозиція направити кошти управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА – для придбання екіпіровки спортсменам, учасникам Чемпіонату Європи та Світу і придбання спортивного знаряддя, взуття, одягу для спортсменів-ліцензіатів XXXI Олімпійських та XV Параолімпійських ігор. Напередодні сесії провела засідання комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту

Департаменту фінансів ОДА передбачено як субвенцію районним бюджетам спрямувати кошти на комплекс енергозберігаючих заходів по теплозбереженню із заміною віконних блоків, капремонту системи опалення ЗОШ №1 гімназія в м. Тальне; на придбання нового кухонного обладнання для Лисянського НВК ЗОШ №1 гімназія; на модернізацію котельні Топилівського НВК Чигиринської районної ради тощо.

Проектом рішення передбачено низку інших змін, які члени комісії підтримали голосуванням.

Потім було заслухано начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валерія Данилевського, який запропонував внести зміни в обласні програми: впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інфомаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» та програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти. Цими змінами очікується придбання на умовах співфінансування 356 комплектів комп’ютерної техніки, три лінгафонних та кілька шахових кабінетів тощо.Напередодні сесії провела засідання комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту

Директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Роман Карманнік звернувся до присутніх членів комісії, щоб вони також підтримали і внесли зміни до рішення обласної ради «Про затвердження програми розвитку туризму у Черкаській області на 2012-2020 роки».

У ході засідання депутати заслухали в порядку контролю хід виконання низки рішень обласної ради, якими було затверджено обласні програми.

Зокрема, виконання у 2015 році обласної програми з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини; розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року; розвитку туризму в Черкаській області; цільової програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження в ЧНУ ім. Б. Хмельницького; профілактики та лікування стоматологічних захворювань та інші.

Заслухавши директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Сергія Пасічника про хід виконання у 2015 році програми підтримки українського козацтва, члени комісії вирішили зняти її з контролю.

На завершення засідання депутати прийняли план роботи постійної комісії на 2016 рік.