Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денного

25 березня 2016, 23:24
Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денногоПісля короткої перерви депутати перейшли до розгляду затвердженого порядку денного пленарного засідання сесії.

Оскільки питання були детально розглянуті депутатами у ході засідань постійних комісій і президії обласної ради, підтримано звіт про виконання обласного бюджету за 2015 рік та ряд обласних програм. Зокрема: обласну програму вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів та тари від них на 2016-2018 роки; оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки; забезпечення функціонування та розвитку мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2016-2017 роки; протидії тероризму на території Черкаської області на 2016 рік; забезпечення правопорядку, запобігання і протидії корупції області на 2016-2020 роки.

Схвалено внесення змін до Програми розвитку туризму в Черкаській області на 2012-2020 роки, обласної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2018 року; обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року; Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки.Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денного

Активно депутати обговорювали зміни та внесені додаткові пропозиції до обласного бюджету на 2016 рік. Обговоривши і врахувавши всі аргументи, проект рішення набрав необхідну кількість голосів.

Підтримали депутати і наступні рішення: про щорічний обласний конкурс з благоустрою населених пунктів області «Територія комфорту», про території та об’єкти природно-заповідного фонду області. Розглянули і підтримали питання надання гірничого відводу ТОВ «Відродження» і ТОВ «Жашків-Райагробуд» для розробки Жашківського-1 й Жашківського родовищ суглинків.

Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денногоДепутати заслухали інформацію прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території області.

Обговорено і схвалено ряд питань управління майном обласної комунальної власності: про передачу, списання майна комунальної власності та оренду комунального майна бюджетними установами; передачу виробів медичного призначення; використання регіонального резерву лікарських засобів та виробів медичного призначення; надання згоди на участь в об’єднанні юридичних осіб – Асоціації «Інклюзивного Реабілітаційно-Соціального Туризму»; припинення комунального підприємства «Річковий вокзал» Черкаської обласної ради; надання згоди на передачу транспортного засобу за договором позички.

Серед іншого, ухвалено кадрові питання: про призначення на посаду завідувача комунального підприємства «Центральна районна аптека №3» Черкаської обласної ради Сергія Ковальова; на посаду директора комунального проектно-виробничого архітектурно-планувального підприємства «Облархбюро» Оксани Головатої та ряд призначень на посаду директорів комунальних видавничо-поліграфічних підприємств: Звенигородського – Олександра Латка, Смілянського ВПП «Тясмин» – Юрія Фарсалова та Уманського ВПП – Сергія Новака.

Тривалим було обговорення питання про оренду цілісного майнового комплексу Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація». Врешті-решт для ухвалення проекту рішення голосів виявилося недостатньо. Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денного

На сесії було обрано представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Черкаській області. Зокрема, депутата обласної ради Олександра Рябошлика та начальника юридичного відділу ТОВ «М ПЛЮС» Олексія Василенка.

Схвалено Положення про порядок розгляду електронних петицій, адресованих Черкаській обласній раді; питання про Почесну грамоту Черкаської обласної ради; перейменування Ленінської сільської ради Драбівського району на Богданівську сільську раду; про розірвання двосторонніх міжнародних угод Черкаської області про співробітництво та співпрацю з суб’єктами Російської Федерації та інші питання.

Не було підтримано внесення змін до рішення обласної ради від 19.02.2016 № 3-46/VII «Про звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та Національного банку України щодо передачі Черкаського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи» з державної власності до спільної власності територіальних громад Черкаської області з віднесенням його до сфери управління Черкаської обласної ради.Депутати обласної ради в тривалих дискусіях розглянули і обговорили та прийняли рішення з усіх питань порядку денного

В ході роботи пленарного засідання обласної ради депутати розглянули і схвалили низку звернень депутатів Черкаської обласної ради до керівників держави, окремих структур виконавчої влади з питань, що хвилюють громаду області, а саме: щодо ініціювання внесення змін до Податкового кодексу України; з безпеки на транспорті щодо фінансування ремонту доріг та здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів та щодо виділення з Державного бюджету України у 2016 році коштів на реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування на території області; щодо необхідності внесення окремих змін до законодавства стосовно об’єднаних територіальних громад та районних бюджетів, де такі громади створені; щодо виділення області додаткового міжбюджетного трансферту з державного бюджету на фінансування закладів професійно-технічної освіти; щодо захисту прав платників податку на додану вартість, в тому числі сільгосптоваровиробників; щодо неприпустимості продажу землі сільськогосподарського призначення; звернення до Президента України, Верховної ради України щодо підтримки проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» та ряд інших.

Наприкінці роботи депутати розглянули і підтримали зміни в складі постійних комісій обласної ради, озвучені депутатські запити і завершили роботу пленарного засідання. Всього було розглянуто 57 питань.