Голова обласної ради взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Лисянської районної ради

31 березня 2016, 18:35
Голова обласної ради взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Лисянської районної ради 30 березня2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у пленарному засіданні шостої сесії Лисянської районної ради. Відкрив та провів її голова районної ради Ярослав Попко.

У роботі сесії також взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олександр Дубовий, депутат обласної ради Володимир Павличук, представники організацій, установ та підприємств району, сільські і селищний голова, представники правоохоронних органів й засобів масової інформації.

Слід зауважити, що це пленарне засідання вперше проводилося у відповідності до прийнятих змін до законодавства про місцеве самоврядування, тому голосування за кожне із внесених проектів рішень ради було поіменним.

Загалом депутати розглянули 24 питання порядку денного. Традиційно обговорювались питання внесення змін до бюджету, управління майном комунальної власності тощо.

Значну увагу депутати районної ради приділили обговоренню та затвердженню низки районних програм, а саме: розвитку паліативної допомоги на 2016-2018 роки, програми профілактики злочинності в районі на 2016-2020 роки, районної програми розвитку фізичної культури і спорту в Лисянському районі на 2016-2020 та програми оздоровлення та відпочинку дітей і молоді на 2016-2020 роки.

Крім того, депутати заслухали інформацію керівника Звенигородської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка про результати діяльності прокуратури на території Лисянського району впродовж 2015року.Голова обласної ради взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Лисянської районної ради

У ході засідання розглянуто і схвалено звернення депутатів Лисянської районної ради до Верховної Ради України щодо звільнення Надії Савченко та всіх політичних в’язнів і військовополонених громадян України, які знаходяться в тюрмах та СІЗО Російської Федерації та звернення до Верховної Ради України про не підтримання змін до Конституції України, які стосуються особливого статусу Донбасу.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради перш за все подякував голові районної ради Ярославу Попку за запрошення взяти участь у сесії та можливість висловити свою позицію щодо окремих питань розвитку району і області загалом.

Олександр Вельбівець також подякував представникам громади Лисянщини – депутатам за конструктив під час пленарного засідання та схвалені надважливі для жителів району і області загалом питання. Зокрема, і щодо виділення субвенції з районного бюджету на введення в експлуатацію обласного перинатального центру.

–Особисто виступав одним із ініціаторів залучення додаткових коштів із районів, адже цей медичний заклад покликаний працювати на всю громаду області. Тому я надзвичайно вдячний, що депутати Лисянщини не залишились осторонь. Хочу зауважити, що на сьогодні приміщення майбутнього центру майже готове. Питання – у придбанні дороговартісного, але якісного медичного інвентаря й обладнання. Саме тому ми звертаємось до вас, – пояснив Олександр Іванович.

Звернув увагу голова обласної ради й на питання оздоровлення та відпочинку дітей, позитивно відзначивши схвалену відповідну районну програму та передбачені заходи на її виконання. Він також зауважив, що на рівні області ці ініціативи будуть всіляко підтримані, адже на разі мережа таких закладів значно скорочується, чого допустити не можна.

Голова обласної ради взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Лисянської районної ради Наостанок, Олександр Вельбівець закликав усіх присутніх до тісної співпраці і постійного діалогу, щоб керівники району та місцевих громад завжди були обізнані, що відбувається в області загалом та брали активну участь у лобіюванні й реалізації проектів, спрямованих на розвиток їхнього краю.

– Закликаю усіх вас – районну адміністрацію, районну раду, представників місцевого самоврядування до спільної роботи і пошуків можливих варіантів вирішення актуальних питань життя нашого району… На разі, будь-який соціально-економічний проект, що реалізується в області, здійснюється на умовах співфінансування. Така частка може складати 10 чи 20, деякі навіть до 50 відсотків. І це необхідна умова. Тому я хочу, щоб у нас було тісне, налагоджене спілкування від села, району й до області. Лише тоді ми зможемо ефективно використати наявний ресурс та забезпечити вирішення життєвоважливих проблем Лисянщини, – наголосив Олександр Іванович.