Особистий прийом ще раз переконав: до обласного керівництва звертаються люди звідти, де з ними недопрацьовує влада на місцях

05 квітня 2016, 14:29
Особистий прийом ще раз переконав: до обласного керівництва звертаються люди звідти, де з ними недопрацьовує влада на місцях4 квітня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець провів прийом громадян з особистих питань.

Однак до керівника обласної ради прийшли не лише окремі громадяни, але й сільські голови сіл Зорівка та Вершина-Згарська Драбівського району за дорученням односельців, щоб посприяти у вирішенні питання щодо об’єднання територіальних громад, адже несподівано голова районної ради Володимир Дзега став ігнорувати думку людей і перешкоджати їхньому бажанню.

Серед іншого, варто зазначити звернення ветерана військової служби Олексія Матяша, який попросив сприяння голови обласної ради щодо врегулювання ситуації із водопостачанням жителів села Лящівка Чорнобаївського району. Більше року тому місцеве товариство припинило подачу води людям, знеструмивши артезіанські свердловини. При цьому ТОВ не передало їх на баланс громади. Натомість і сільська рада в особі сільського голови Антоніни Карасовської не поспішає взяти їх на баланс, мотивуючи відмову тим, що треба відновити роботу і передати необхідну проектно-кошторисну документацію. Товариству свердловини нині не потрібні, документація відсутня. Ось так і виникла тупикова ситуація, а страждають люди.Особистий прийом ще раз переконав: до обласного керівництва звертаються люди звідти, де з ними недопрацьовує влада на місцях

Наступну ситуацію змоделював житель Смілянщини Анатолій Діхтяренко. Вже кілька років він бореться зі сміттєзвалищем у селі Ташлик, яке час від часу розростається неподалік його помешкання біля комбікормового заводу. На його звернення місцеве керівництво реагує відписками. Окрім того, він поскаржився також на розбитий шлях Ротмистрівка – Ташлик , через що вже рейсовий автобус припинив їздити до села.

Значна частина людей зверталися до Олександра Івановича щодо виділення матеріальної допомоги на лікування чи вирішення інших соціально-побутових проблем. Деякі просили юридичної консультації. Інші – скаржилися на бездіяльність органів місцевого самоврядування та правоохоронних органів у питанні правового захисту.Особистий прийом ще раз переконав: до обласного керівництва звертаються люди звідти, де з ними недопрацьовує влада на місцях

Олександр Вельбівець зазначив, що вивчить причини, що породили їхні проблеми, тому всі звернення будуть обов’язково вирішені в правовому полі.

Окрім того, підсумовуючи результати, голова обласної ради зауважив, що із прохань, з якими зверталися люди під час прийому, виходить, що все ж таки особисті питання вони відкладають на потім, частіше прагнуть вирішити загальне, громадське.

Разом з тим, особистий прийом вкотре переконав: до обласного керівництва звертаються люди звідти, де з ними недопрацьовує влада на місцях.

Всього цього дня на прийом до голови обласної ради прийшло біля двадцяти осіб. Кожен із них отримав розуміння і підтримку.