Найгірший наслідок Чорнобиля – втрата здоров’я наших громадян

21 квітня 2016, 12:24
Найгірший наслідок Чорнобиля – втрата здоров’я наших громадян20 квітня 2016 року ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, громадськість та представники влади за «круглим столом» обговорили проблемні питання соціального захисту і забезпечення чорнобильців – жителів області. Зокрема, у зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, представники чорнобильських громадських організацій, учасники ліквідації аварії та їх рідні.

На сьогодні в області проживає понад 114 тисяч громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 7 241 особа – інваліди, 50 – дітей-інвалідів. Враховуючи актуальність проблеми медичного обслуговування, на забезпечення чорнобильців ліками минулого року з обласного бюджету виділено 7,6 млн. грн., а вже цього року – 8,1 млн. грн.

– Минуло тридцять років, але наслідки страшної стихії й досі відчувають на собі наші громадяни. І, звичайно, найбільші втрати – це втрати здоров’я наших громадян. Тому й на останній сесії обласної ради депутати підтримали ряд питань фінансування галузі охорони здоров’я, що безпосередньо стосуються забезпечення якісних медичних послуг постраждалим від наслідків катастрофи. На сьогодні здійснюється ряд заходів щодо заміни обладнання і поліпшення матеріально-технічного забезпечення обласних лікувальних закладів. Окрім бюджетних коштів, залучаємо до надання допомоги підприємців, депутатів і небайдужих громадян. Також сподіваємось на тісну співпрацю із громадськими організаціями, – зауважив у розмові із чорнобильським активом Валентин Тарасенко.Найгірший наслідок Чорнобиля – втрата здоров’я наших громадян

Зі свого боку присутні ліквідатори та громадські активісти озвучили проблеми і потреби чорнобильців, що на сьогодні залишаються майже незмінними впродовж років: мінімальні пенсії, забезпечення житлом, автотранспортом та безоплатним лікуванням.

У ході засідання присутні напрацювали ряд спільних кроків із вирішення озвучених проблемних питань. Після цього відбулося урочисте нагородження почесними обласної ради та грамотами облдержадміністрації чорнобильців та людей, які опікуються цією категорією населення.