На сесії Монастирищенської районної ради прийняли рішення майже з двадцяти питань

25 квітня 2016, 13:54
На сесії Монастирищенської районної ради прийняли рішення майже з двадцяти питань22 квітня 2016 року проведено шосту сесію Монастирищенської районної ради сьомого скликання, яку вів голова районної ради Микола Орендарчук.

В роботі сесії взяли участь народний депутат України Антон Яценко, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, депутат обласної ради Леся Онищак, керівники районних служб, структурних підрозділів, комунальних установ, селищний, сільські голови, представники громадських об’єднань та засобів масової інформації.

Прибули на сесію та працювали у ході роботи пленарного засідання 25 депутатів. До порядку денного було внесено 20 питань, які відповідно до Регламенту роботи Монастирищенської районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії ради.

На початку своєї роботи депутати надали слово Андрію Столяру, керівнику правого сектору Черкаської області, який проінформував присутніх про наміри створення у Монастирищенському районі осередку правого сектору.

Далі присутні заслухали народного депутата України Антона Яценка, який проінформував про виконання ним своєї роботи на території Монастирищини упродовж останнього періоду та запланованих дій у майбутньому. На сесії Монастирищенської районної ради прийняли рішення майже з двадцяти питань

Зокрема, він зазначив, що у зв’язку із введенням в дію з 01.07.2016 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках» та необхідності створення ОСББ, уже вивчено їх стан та проведено облік та відповідні заміри вікон всіх багатоповерхових будинків у місті Монастирищі, які необхідно замінити на склопакети, на що уже виділено із державного бюджету кошти у сумі 1 200 000 гривень.

Окрім того, народний депутат зауважив, що завдяки співпраці з районною радою та райдержадміністрацією ведуться підготовчі роботи щодо реконструкції центральної площі міста, кінотеатру та мрії монастирищан – міського басейну. А ще наголосив, що у трьох селах району – Лукашівці, Шарнополі і Степівці буде відновлено систему вуличного освітлення, що зволікається за браком часу і коштів. У планах – ремонт доріг, створення діагностичного центру, реконструкція стадіону, будівництво міської вбиральні та ряд інших.

Під час спілкування з громадою Монастирищини Антон Яценко надав вичерпні відповіді селищному, сільським головам, районним депутатам, головному лікарю ЦРЛ та взяв висловлені ними проблемні питання під особистий контроль.

Далі депутати районної ради приступили до розгляду питань порядку денного: заслухали інформацію Уманської місцевої прокуратури про результати діяльності на території Монастирищенського району за 2015 рік (доповідав Роман Павленко – керівник Уманської місцевої прокуратури); за поданням районної державної адміністрації затвердили районну програму розвитку паліативної допомоги на 2016 – 2020 роки (інформувала Людмила Гончар – лікар-онколог ЦРЛ); програму оздоровлення та відпочинку дітей у Монастирищенському районі на 2016-2020 роки (інформував Олександр Каплун – завідувач сектору у справах молоді і спорту райдержадміністрації); районну програму розвитку архівної справи у 2016-2020 роках (інформувала Оксана Шевчук – завідувач архівного сектору райдержадміністрації).На сесії Монастирищенської районної ради прийняли рішення майже з двадцяти питань

У ході сесії депутати внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Монастирищенського району на 2016 рік, районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2014-2016 роки, районної програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків», Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників комунальних підприємств, закладів, установ, організацій спільної власності міста, селища, сіл Монастирищенського району.

Рішенням ради до районного бюджету на 2016 рік внесено ряд змін, викликаних розподілом і перерозподілом додаткових цільових трансфертів з обласного і державного бюджетів, трансфертів із місцевих бюджетів, розподілом вільного залишку районного бюджету та перерозподілом видатків. На пленарному засіданні депутати підтримали питання виходу із засновників районної газети «Зоря», погодили режим роботи торгово-розважальних закладів району, призначили Ірину Мариніну на посаду директора комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Монастирищенського району» та розглянули низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності.

На сесії Монастирищенської районної ради прийняли рішення майже з двадцяти питаньРазом з тим, депутати не схвалили питання щодо створення Центру первинної медико-санітарної допомоги в районі. Всі голосування при прийнятті рішень ради відбувалися згідно з чинним законодавством.

На завершення пленарного засідання депутати і присутні заслухали звернення голови громадської організації «Об’єднання підприємців Монастирищенського району» Ігоря Світлишного щодо підтримки та розвитку підприємництва у районі та включення представника їхньої організації з правом дорадчого голосу до складу комісій, які розглядатимуть питання функціонування суб’єктів підприємницької діяльності в районі, представника ГО «Стоп корупції»Дениса Шинкаренка та ряд інших.

Після пленарного засідання районної ради керівники району відповідно до плану роботи провели робочу нараду з сільськими головами щодо благоустрою населених пунктів.