Подвиг героїв-ліквідаторів увічнили у пам\'ятному знаку

25 квітня 2016, 21:52
Подвиг героїв-ліквідаторів увічнили у пам'ятному знаку 25 квітня 2016 року, у рамках проведення пам’ятних заходів із нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС, на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління ДСНС в Черкаській області відбулося відкриття пам’ятника ліквідаторам-чорнобильцям.

У заходах взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, начальник управління ДСНС в області Віктор Гвоздь, в.о. начальника Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, ветерани пожежної охорони, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Подвиг героїв-ліквідаторів увічнили у пам'ятному знаку – У ці дні вся Україна вшановує героїв ліквідації катастрофи, які 30 років тому стали на шляху ядерної стихії Чорнобиля. Аварія на ЧАЕС сколихнула світ не лише своєю величезною руйнівною силою, але й мужністю ліквідаторів. Адже саме ви – рятівники – першими зіткнулися з її страшними наслідками, – відзначив Валентин Тарасенко, звертаючись до ліквідаторів наслідків ядерного лиха.

Окрім подяки за відданість обов’язку, побажань міцного здоров’я та довгих років життя керівники області та управління вручили присутнім ліквідаторам і рятівникам – учасникам АТО почесні грамоти й пам’ятні медалі.

Подвиг героїв-ліквідаторів увічнили у пам'ятному знаку Після відкриття та освячення пам’ятного знаку поряд було закладено символічну «капсулу часу» із посланням до рятувальників, які будуть вшановувати 50-ті роковини катастрофи.

На завершення присутні висадили фруктовий сад та оглянули матеріально-технічну базу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення.