На сесії Уманської районної ради депутати схвалили ряд районних програм

28 квітня 2016, 13:50
На сесії Уманської районної ради депутати схвалили ряд районних програм27 квітня 2016 року відбулось засідання позачергової сесії Уманської районної ради VIІ скликання, яке провела голова районної ради Оксана Супрунець.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Валентин Судакевич, голова райдержадміністрації Віталій Олійник, керівники правоохоронних органів, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, очільники територіальних громад, представники засобів масової інформації та громадськість району.

На початку роботи сесії депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Острівецького сільського голову Наталію Григоренко, яка трагічно загинула 20 квітня 2016 року.
За традицією перед початком розгляду питань порядку денного сесії Оксана Супрунець привітала депутатів районної ради із днем народження, який вони відзначали в міжсесійний період. Голова районної ради вручила Кубок і Грамоту районної ради команді села Кочубіївка за І місце у четвертих сільських спортивних іграх Уманського району із волейболу серед чоловіків, а також грамоти Федерації футболу України Президенту жіночої футбольної комади «Ятрань-Базис», депутату районної ради Володимиру Осадчому та віце-президенту цієї комади, депутату районної ради Володимиру Мальченку за зайняте ІІІ місце у зимових Всеукраїнських змаганнях із футболу серед жіночих команд.
На сесії Уманської районної ради депутати схвалили ряд районних програм

Зі зверненням до присутніх виступив депутат районної ради, директор ПОСП «Уманський тепличний комбінат» Микола Гордій, який запропонував депутатам-землекористувачам та власникам бізнесу створити в Уманському районі благодійний фонд для надання фінансової допомоги на лікування людям, які знаходяться у складних життєвих ситуаціях. Ініціатива була підтримана й після детального вивчення означеного питання воно розглядатиметься на наступній сесії.

Перейшовши до розгляду питань порядку денного, депутати першим розглянули проект рішення «Про реорганізацію навчальних закладів району». Інформував із цього питання начальник відділу освіти райдержадміністрації, депутат районної ради Борис Бондар. Після активного обговорення депутати більшістю голосів підтримали проект рішення, згідно якого буде реорганізовано 9 навчальних закладів району: Гродзевський НВК, Томашівський НВК, Рогівський НВК, Танський НВК, Пугачівський НВК, Рижавська ЗОШ, Затишанська ЗОШ, Городницька ЗОШ та Берестівецька ЗОШ.

На сесії Уманської районної ради депутати схвалили ряд районних програм
Депутати також затвердили районні програми: комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2016-2017 роки; районну програму підтримки комунального підприємства «Уманьрайрембуд» районної ради на 2016-2017 роки; Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2016 рік.
На сесії Уманської районної ради депутати схвалили ряд районних програм

Окрім того, внесені зміни до Програми зайнятості населення на 2013-2017 роки та до районного бюджету на 2016 рік; заслухано інформацію про стан торгівельного обслуговування населення Уманського району й затверджено в новій редакції Статут комунального підприємства «Уманьрайрембуд» Уманської районної ради.

Серед іншого, на сесії ухвалено рішення про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції газети «Уманська зоря». Питання, що стосувалися майна комунальної власності району, також розглянуто і підтримано депутатами районної ради.