Збереження миру – наш святий обов’язок перед усіма поколіннями

09 травня 2016, 15:22
Збереження миру – наш святий обов’язок перед усіма поколіннями9 травня 2016 року на Соборній площі обласного центру відбулися урочистості з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В урочистому мітингу взяли участь ветерани війни, учасники Антитерористичної операції, черкасці і гості міста, керівництво області – голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, їх заступники, представники міської влади та ветеранських громадських організацій.

Вшанувати загиблих, вклонитися та подякувати ветеранам тодішньої і сучасної війни, чий подвиг назавжди залишиться в пам’яті народу, зібралося кілька тисяч жителів Черкащини. На грудях кожного із присутніх – і дорослих, і малечі – квіти маку, як символ пам’яті про полеглих під час військових конфліктів.

Збереження миру – наш святий обов’язок перед усіма поколіннямиРозпочалися заходи із мітингу та маршу центральною площею міста, до якого долучилися курсанти Академії пожежної безпеки України ім. Героїв Чорнобиля, військовослужбовці, спортсмени та учні багатьох черкаських шкіл, усі присутні громадяни.

– На Черкащині, певно, не знайти такої родини, яку б оминуло лихоліття тієї війни. Для українців ці дня особливо пам’ятні, тому що ми згадуємо загиблих. Ми вкотре дякуємо загиблим героям, – зазначив голова обласної державної адміністрації та закликав присутніх вшанувати полеглих хвилиною мовчання.

Юрій Ткаченко також вручив ветеранам Другої світової та теперішньої війни почесні відзнаки за сприяння Збройним Силам України, доблесть і мужність, проявлену у боротьбі за звільнення України.Збереження миру – наш святий обов’язок перед усіма поколіннями

Із вітальними словами до черкащан звернулися також і представники захисників різних поколінь: ветерани війни та нинішні воїни.

«Ветерани високо цінують наших воїнів, які воюють в зоні АТО. Які чесно і сумлінно виконують свій обов’язок. Ветерани війни закликають усіх виховувати у підростаючого покоління відчуття гордості за великий подвиг нашого народу в боротьбі за незалежність нашої країни», – сказав голова ради ветеранів Черкас Іван Губський.

Збереження миру – наш святий обов’язок перед усіма поколіннямиА голова громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник від імені нинішніх захисників подякував героям Другої світової війни та зазначив, що на захист рідної землі їх «надихає славетний приклад наших дідів-бійців».

Після цього молодь Черкас урочисто подарувала ветеранам квіти, а всі учасники заходу під звуки оркестру пройшлися парадом до Пагорба Слави. Дорогою учасники ходи поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, монумента борцям за волю України, Алеї Героїв та до підніжжя монумента Матері-Батьківщини, як символ вдячності нинішнього покоління за Перемогу і пам’яті за загиблими захисниками рідної землі.