Практичні рекомендації щодо створення об’єднаних територіальних громад Лисянщини обговорено на розширеній нараді

17 травня 2016, 18:14
Практичні рекомендації щодо створення об’єднаних територіальних громад Лисянщини обговорено на розширеній нараді16 травня 2016 року проведено розширене засідання робочої групи з питань вивчення добровільного об’єднання територіальних громад Лисянського району за участю голови обласної ради Олександра Вельбівця, заступника голови облдержадміністрації Ярослава Березаня, начальника відділу Департаменту регіонального розвитку ОДА Маргарити Гуськової, голови Лисянської райдержадміністрації Володимира Павличука, голови Білозірської об’єднаної територіальної громади Володимира Міцука, сільських та селищного голови та депутатів місцевих рад, на якому головну увагу було акцентовано практичним крокам щодо вивчення законодавства і застосування рекомендацій з добровільного об’єднання територіальних громад.
Відкриваючи засідання, голова районної державної адміністрації Володимир Павличук відзначив: «Ми продовжуємо вивчення проблем та етапів об’єднаних громад, тож запросили фахівців, які нададуть практичні рекомендації та поділяться своїм досвідом».

- Прийде час, коли всі громади будуть сформовані, і ви можете втратити шанс обрати найоптимальніший для вашої громади варіант об’єднання, - підкреслив заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Березань, закликавши не займати вичікувальну позицію.

Для представників органів місцевого самоврядування району був цікавим виступ Володимира Міцука, голови Білозірської об’єднаної територіальної громади. Він наголосив, що громади мають серйозно і продумано підійти до питання об’єднання, щоб новостворена громада була дієздатною і самоокупною. Володимир Павлович розвіяв міфи про нерівномірне фінансування громад, підкресливши, що розподіл коштів здійснюється пропорційно до кількості населення.

Начальник відділу Департаменту регіонального розвитку Маргарита Гуськова надала детальні роз’яснення про переваги та підтримку добровільного об’єднання та співробітництва територіальних громад з Державним Фондом регіонального розвитку.

- Ми маємо усвідомлювати, як буде розвиватись район у майбутньому, тож саме вам необхідно приймати рішення стосовно формату об’єднання, - звернувся до представників органів місцевого самоврядування голова обласної ради Олександр Вельбівець. Саме Олександр Іванович свого часу на посаді голови Лисянської райдержадміністрації ініціював обговорення об’єднавчого процесу. І нині він наголошує на необхідності рухатись вперед, приймаючи виважені управлінські рішення.

Підсумовуючи зібрання, голова райдержадміністрації Володимир Павличук закликав не бути байдужими до об’єднавчих процесів, адже від конструктивної роботи сьогодні залежить, яким буде завтрашній день Лисянщини.