Проведено друге пленарне засідання Корсунь-Шевченківської районної ради

02 червня 2016, 15:55
Проведено друге пленарне засідання Корсунь-Шевченківської районної ради 1 червня 2016 року проведено друге пленарне засідання 8-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання. Вів його голова районної ради Валерій Заболотній.

У роботі засідання взяли участь депутати обласної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, селищний, сільські голови, представники засобів масової інформації.

Перед початком розгляду питань порядку денного окремі депутати внесли пропозицію зняти раніше заплановані питання щодо затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що надані в оренду для ведення фермерського господарства, та ті, що передбачалися для продажу права оренди на земельних торгах-аукціонах.

За результатами голосування ці питання було знято з порядку денного.

В ході роботи депутати підтримали звернення Житомирської районної ради щодо внесення змін до законодавства України та виділення коштів з державного бюджету на відшкодування витрат на перевезення пільгових категорій громадян та звернення Чорнобаївської районної ради щодо незаконних рейдерських захоплень підприємств в Чорнобаївському районі. Проведено друге пленарне засідання Корсунь-Шевченківської районної ради

Активне обговорення викликало питання створення госпітальних округів в області. З приводу цього депутати прийняли звернення до віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, голови обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка, голови обласної ради Олександра Вельбівця та начальника управління охорони здоров\'я облдержадміністрації Михайла Лобаса щодо утворення госпітального округу на базі Корсунь-Шевченківської центральної районної лікарні в рамках проведення другого етапу медичної реформи в області.

Повертаючись до обговорення земельних питань, депутати прийняли звернення до Верховної Ради України щодо необхідності та прискорення прийняття законопроекту, який передбачає надання обласним та районним державним адміністраціям повноважень із розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, що знаходяться за межами населених пунктів, за згодою сільських, селищних та міських рад, на території яких знаходяться відповідні земельні ділянки.

З усіх питань порядку денного сесії прийнято відповідні рішення.