Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розгляду

03 червня 2016, 17:05
Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розгляду3 червня 2016 року голова обласної ради Олександр Вельбівець відкрив і вів засідання чергової V-ої сесії обласної ради.

У його роботі взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови районних рад і райдержадміністрацій області, міські голови, керівники правоохоронних органів, комунальних підприємств, установ та закладів, представники громадськості та засобів масової інформації.

Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розглядуНа початку роботи пленарного засідання було відзначено переможців обласного конкурсу «Краща сільська рада», підсумки якого підбито напередодні. Голова обласної ради Олександр Вельбівець вручив нагороди, які отримали сільські голови відповідно за зайняте перше місце – Берестівецької сільської ради Уманського району, друге місце – Івахнянської –Монастирищенського і Бужанської – Лисянського районів, третє – Піщанської – Золотоніського, Моринської – Звенигородського, Лебединської – Шполянського районів.

Потім голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко відзначив нагородами також творців пам’ятного знака «Борцям за волю України», який нещодавно відкрили в обласному центрі.Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розгляду

У передбачений Регламентом роботи обласної ради час представники фракцій та позафракційні депутати озвучили звернення і запити.

Зокрема, виступили: від фракції політичної ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Микола Овчаренко та Анатолій Яріш; член депутатської фракції політичної партії «ЧЕРКАЩАНИ» Сергій Лихошерст; голова фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Михайло Мушієк; члени депутатської фракції Радикальної Партії Олега Ляшка Олег Баштан та Вадим Гайович; член фракції політичної Партії «Відродження» Аракся Маргарян; голова фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Юрій Ботнар, члени фракції Володимир Волкович, Сергій Воронов; член депутатської фракції політичної партії «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП» Олексій Давиденко; позафракційний депутат Валентина Коваленко та ряд інших.

Частина звернень і запитів депутатами підтримана голосуванням і була включена в порядок денний для наступного розгляду.Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розгляду

Водночас, варто зазначити, що на пленарне засідання прийшли представники ряду громадських об’єднань задля виголошення своїх вимог. Серед них значна група, що представляла інтереси громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи. З трибуни їхні вимоги озвучив депутат обласної ради Олег Баштан. Ліквідатори аварії на ЧАЕС та потерпілі прийшли захищати свої права. Вони вимагають, щоб держава забезпечила виконання закону про соціальний статус цих громадян. Сьогодні він виконується не повністю. Олег Баштан звернув увагу також на необхідності збалансування коштів з обласного бюджету на потреби цієї категорії громадян, адже ціни на ліки зросли в кілька разів.Депутати обласної ради, оголосивши ряд звернень і запитів, сформували питання порядку денного і приступили до їх розгляду

Депутати також дали можливість озвучити своє звернення представникам громадськості Корсунь-Шевченківського району, які виступають проти адміністративно-територіальної реформи, в результаті якої їх нібито приєднують до Звенигородщини і вони втрачають статус адміністративного центру. З трибуни сесії озвучив це депутат обласної ради Володимир Зуєнко.

Потім депутати обласної ради, сформувавши порядок денний, зробили перерву в роботі. Після цього приступили до розгляду і обговорення питань та прийняття відповідних рішень.