Проведено сесію Драбівської районної ради

22 червня 2016, 19:46
Проведено сесію Драбівської районної ради22 травня 2016 року у великій залі Будинку рад проведено сесію Драбівської районної ради.

У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій, сільські, селищні голови, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації, громадськість району.

Передувало сесії засідання постійних комісій та президії районної ради, на яких детально опрацьовано всі питання порядку денного сесії.

Проведено сесію Драбівської районної радиНа початку роботи сесії голова районної ради Володимир Дзега озвучив відповіді на попередні звернення депутатів районної ради Сергія Маркуся і Василя Баштана. Потім депутат районної ради Сергій Маркусь виступив із новою заявою щодо реорганізації Жорнокльовівського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад».

В ході роботи сесії розглянуто 14 питань. Основним питанням порядку денного сесії був звіт директора комунального підприємства «Драбівські теплові мережі» Валерія Василенка про фінансово-господарську діяльність підприємства у 2015 році.

З метою розв’язання найважливіших проблем розвитку району та окремих галузей економіки, забезпечення ефективного використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, депутатами прийнято ряд районних програм, а саме: програму вилучення, утилізації, знищення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів та тари від них на 2016 – 2018 роки та програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Драбівському районі на 2016-2018 роки. Проведено сесію Драбівської районної ради

Депутати внесли зміни до районної комплексної програми «Турбота» на 2014 - 2020 роки, згідно яких при формуванні районного бюджету передбачатимуться кошти для відшкодування вартості встановлення телефону та знижки на абонентську плату за користування телефоном окремим пільговим категоріям громадян, відшкодовуватиметься вартість проїзду громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюватиметься безкоштовне перевезення пільгових категорій населення.

Також підтримали зміни до районної комплексної програми збереження здоров’я та кадрового потенціалу медичних працівників Драбівського району на 2013-2015 роки та районної програми «Репродуктивне здоров’я на період до 2015 року», продовживши термін їх дії до 2017 року.

На сесії народні обранці обговорили та затвердили зміни до статуту комунального закладу «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Драбівської районної ради, а ще розглянули низку земельних питань.

На завершення роботи обранці схвалили звернення до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, орендарів земельних ділянок району, сільських, селищних рад щодо розпаювання земель державної власності.

З усіх питань порядку денного роботи сесії районної ради депутати схвалили відповідні рішення.