Відбулася восьма сесія Лисянської районної ради

22 липня 2016, 19:38
Відбулася восьма сесія Лисянської районної ради21 липня 2016 року голова Лисянської районної ради Ярослав Попко провів восьму сесію районної ради.

У роботі пленарного засідання взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Павличук, голови місцевих громад району, керівники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники районних установ, підприємств та організацій, які мали відношення до питань, що розглядалися на сесії, представники засобів масової інформації.

Затвердивши порядок денний сесії, депутати приступили до обговорення проекту районної програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв у Лисянському районі на 2016-2018 роки. Затвердивши програму, вони прийняли зміни до Програми економічного і соціального розвитку Лисянського району на 2016 рік.

Потім депутати перейшли до розгляду програм медичного напрямку: прийняли районну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2016-2018 роки, яку презентувала депутат районної ради, районний лікар-інфекціоніст Марія Запорожець; зміни до районної цільової програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2020 роки, яку доповіла депутат районної ради, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Лисянської центральної районної лікарня Тетяна Коптєва.

Про районну комплексну програму забезпечення функціонування та розвитку мобілізаційної готовності та мобілізації, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військової частини А1744 Збройних Сил України та навчального центру Державної прикордонної служби України на 2016-2017 роки доповів начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи райдержадміністрації Роман Адамович.

Начальник управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Віктор Грабовий доповів про районну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2016-2020 роки.
За ініціативою постійної комісії з питань планування бюджету і фінансів (голова комісії Василь Клівак), внесено зміни до програми підтримки місцевого самоврядування у Лисянському районі на 2016-2020 роки.

Здійснюючи контроль за виконанням рішень районної ради депутати заслухали хід виконання рішення районної ради від 29.12.2014 № 32-08/VI \"Про програму зайнятості населення Лисянського району на 2015-2017 роки\". Доповідав про виконання програми начальник управління соціального захисту населення Лисянської районної державної адміністрації Василь Коргун.

Депутати з особливою зацікавленістю розглянули звіт райдержадміністрації про виконання районного бюджету за І півріччя 2016 рік, з якою виступив начальник фінансового управління РДА Дмитро Олійник. Та внесли зміни до рішення районної ради “Про районний бюджет на 2016 рік”.

За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету за І півріччя 2016 року на 1,18 млн грн., виділяється на придбання двох шкільних автобусів (для придбання багатовмістних автобусів Будищенська сільська рада додатково надала субвенцію районному бюджету в сумі 500,0 тис.грн.). З цього ж джерела доходів виділяється 138,7 тис. грн. на капітальний ремонт котельні Лисянського районного історичного краєзнавчого музею ім.. Т. Г. Шевченка. На виконання програми розвитку дорожньої інфраструктури та фінансування робіт пов’язаних із будівництвом, реконструкцією ремонтом та утриманнях автомобільних доріг загального користування місцевого значення в районі на 2016-2017 роки виділяються кошти в сумі 413,45 тис грн. до яких очікується спів фінансування робіт з обласного бюджету.

Заступник керуючого справами, начальник відділу з питань організаційного, правового забезпечення, кадрової роботи та контролю районної ради Галина Козлова презентувала низку рішень про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Також депутати розглянули і інші питання порядку денного: погодили призначення Шіптенко В.А. на посаду директора Шестеринського НВК, внесли зміни до cтруктури і чисельності виконавчого апарату районної ради, погодили встановлення пільгової орендної плати по договору оренди для Лисянської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів „Союз організацій інвалідів”.

Депутати районної ради ухвалили й звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України про необґрунтованість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та щодо індексації грошових доходів населення.