У Черкасах відзначали річницю створення Національної поліції України

04 серпня 2016, 15:55
У Черкасах відзначали річницю створення Національної поліції України4 серпня 2016 року громада обласного центру та представники влади привітали черкаських поліцейських із першою річницею роботи нової структури.

Урочисті заходи з нагоди першої річниці створення Національної поліції України пройшли на площі Богдана Хмельницького. На початку тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Черкаській області полковник поліції Валентин Кожухівський привітав присутніх – особовий склад патрульної поліції, поліції охорони, батальйону поліції особливого призначення та поліцейські відділу швидкого реагування ГУНП – зі святом, згадавши про непрості будні служби поліцейських за рік, бойові втрати колег, які брали участь в АТО на Сході країни та оголосив хвилину мовчання в пам’ять про загиблих.

У Черкасах відзначали річницю створення Національної поліції УкраїниПоздоровили з першим днем народження та відзначили працівників поліції перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Сергій Овчаренко, представники міської влади та інших органів виконавчої влади області.

– Цього року ми вперше відзначаємо це свято. Але я глибоко переконаний, що воно стане щорічною доброю традицією, адже новостворений правоохоронний орган вже став символом прогресивних змін у суспільстві та реформ у країні. За цей короткий проміжок часу вам вдалося знайти розуміння у наших громадян, повернути довіру і повагу суспільства до правоохоронної системи загалом, – відзначив у своєму виступі Валентин Тарасенко.

У Черкасах відзначали річницю створення Національної поліції УкраїниГості урочистих заходів та керівництво Головного управління Нацполіції з нагоди свята вручили почесні грамоти, подяки, відзнаки та цінні подарунки працівникам поліції, які відзначились за рік служби.

На завершення всі бажаючі мали нагоду ознайомитися зі зразками спеціальної техніки, засобів та озброєння, що використовуються поліцейськими при виконанні своїх повноважень.



Довідково:

Відповідно до Указу Президента України № 693/2015 День Національної поліції України відзначається щорічно 4 серпня (у день підписання Президентом України Закону України «Про Національну поліцію»).