Фестиваль поціновувачів шевченкового слова вже втретє зібрав його учасників на Звенигородщині

15 серпня 2016, 13:31
Фестиваль поціновувачів шевченкового слова вже втретє зібрав його учасників на Звенигородщині13-14 серпня 2016 року на землі, де народився і зростав Тарас Шевченко – в с. Моринці Звенигородського району, відбувся фестиваль «Ше.Fest». Захід проходить вже третій рік поспіль. Цього разу з нагоди 25-річчя Незалежності України під гаслом «Твоя незалежність». Побували на святі творчості перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, керівники району та села, а також гості й учасники дійства з усіх куточків України.

Цьогоріч організатори свята запропонували ряд нових та вже апробованих заходів, майстер-класів та гуртівок. Традиційно діяли музична сцена, просвітницька галявина, ярмарок майстрів, дитячий майданчик та ще низка мистецьких дійств. Фестиваль поціновувачів шевченкового слова вже втретє зібрав його учасників на ЗвенигородщиніУ події взяли участь провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці. Серед найвідоміших, зокрема, Василь Шкляр, Сашко Лірник, гурти «Тартак», «Веремій», «Антитіла», «Тінь сонця», театр вогню «Радослав» із виставою вогняного шоу «Тарасова ніч» та багато інших.

Слід зазначити, що до участі залучались лише україномовні виконавці, адже однією з цілей заходу є популяризація власне української музики. Зокрема, на фестивалі прозвучали і різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Фестиваль поціновувачів шевченкового слова вже втретє зібрав його учасників на ЗвенигородщиніТакож усі бажаючі могли відвідати різноманітні виставки, зокрема й експозицію прапорів, що є Всеукраїнською акцією. На ній представлено близько 170 стягів, як із великих, так і з маленьких містечок України.

Постійні гості фестивалю і його найактивніші учасники отримали в подарунок сувенірні статуетки.