Дана Виноградова запрошує на виставку «БУРЕМНА УКРАЇНА»

17 серпня 2016, 13:44
Дана Виноградова запрошує на  виставку «БУРЕМНА УКРАЇНА»16 серпня 2016 року в комунальній установі «Обласний художній музей» обласної ради відбулося відкриття персональної виставки Дани Виноградової «Буремна Україна».

Виставка Дани Виноградової натхненна боротьбою українського народу за право жити на своїй землі, а також реаліями війни та емоціями тих солдатів, що стоять на варті Незалежності України.

Дана Виноградова запрошує на  виставку «БУРЕМНА УКРАЇНА»Перший іспит боротьби художниця пройшла на Майдані у 2014 році. Після чого як боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» брала участь у проведенні антитерористичної операції на Донбасі.

Дана Виноградова народилася у 1985 році. Навчалася у Хмельницькому національному університеті за спеціальністю «Дизайн одягу». Образотворче мистецтво полюбила ще в ранньому дитинстві. Своїми першими творчими успіхами завдячує батькові, Камлюку Олександру Івановичу, який і був її першим вчителем. Малюнок став для дівчини постійним супутником, способом спілкуватися із людьми. На думку художниці, мистецтво – це універсальна мова, яка здатна донести емоції, переживання, проговорити свої думки вголос тощо.

Основною метою виставки є привернення уваги до проблем демобілізованих бійців, які повернулися додому з війни, але з яких ще « не вийшла» війна.

Дана Виноградова запрошує на  виставку «БУРЕМНА УКРАЇНА»Роботи виконані у стриманій гаммі кольорів, де переважають темні тони, на тлі яких контрастно пробивається світло і барви.

«Виставка робіт «Буремна Україна» – це багаторічна робота з викладення моїх думок на папір та полотно. Це німа промова націоналіста, в яку вилиті всі враження, все те, що бентежить мою душу українки, що болить та про що хочеться кричати. Натхненна боротьбою українців та тими подіями, в яких безпосередньо брала участь – я прокричала усі думки, емоції та враження в своїх картинах», – каже Дана Виноградова.

Діятиме виставка до початку вересня.