У Департаменті соціального захисту населення обговорили підсумки роботи за півріччя

19 серпня 2016, 15:42
У Департаменті соціального захисту населення обговорили підсумки роботи за півріччя19 серпня 2016 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко взяв участь у засіданні співробітників Департаменту соціального захисту населення та його структурних підрозділів в області, на якому були підбиті підсумки роботи за перше півріччя 2016 року.

Головними питаннями порядку денного стало обговорення питань занятості населення, погашення заборгованості із виплати та сплата заробітної плати працівникам, пенсійного забезпечення, соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО і їхніх сімей, дітей та соціально вразливих категорій населення.

За словами Валентина Тарасенка, на сьогодні всі зусилля органів місцевого самоврядування і влади на місцях, зокрема, і підрозділів соціального захисту є поліпшення якості життя працюючого населення та підтримка вразливих категорій громадян. Особливо гостро стоять питання фінансового забезпечення категорійних громадян пільгами і виплатами, особливо враховуючи економічну ситуацію. З цієї точки зору значна підтримка для людей – це надання державою субсидій соціально вразливим категоріям.

«Обсяг коштів державного бюджету, передбачений області для забезпечення виплати державної соціальної допомоги та надання пільг на 2016 рік, становить понад 3,3 млрд. грн., що майже на 1 млрд. більше, ніж у 2015 році. У Департаменті соціального захисту населення обговорили підсумки роботи за півріччяПротягом першого півріччя цього року державну соціальну допомогу, в тому числі і житлові субсидії, отримали майже 299 тис. сімей або 53% від загальної кількості сімей області. Загальна сума нарахувань, у порівнянні до відповідного періоду минулого року, зросла майже на 1,8 млрд. грн. і склала близько 2,6 млрд. грн., заборгованість із виплати державної соціальної допомоги в області відсутня», – зазначив у звітній доповіді директор Департаменту соціального захисту Руслан Чикало.

Вже другий рік поспіль у загальній структурі різних видів соціальної допомоги найбільшу частку займає субсидія, кількість одержувачів якої на Черкащині станом на 1 липня поточного року становить більше 205 тисяч осіб. З метою ефективнішої роботи підрозділів соціального захисту із нарахування субсидій, за словами директора Департаменту, необхідно здійснити перехід на альтернативне програмне забезпечення – програмний комплекс «Житлові субсидії».

Руслан Олександрович також наголосив, що з огляду на зміни в порядку надання субсидій, ініційовані Урядом, протягом травня здійснено перерахунок діючих субсидій в межах терміну призначення на неопалювальний період та здійснено перерахунки особам, які мають право на пільги. Для тих, у кого вже закінчився дванадцятимісячний термін отримання субсидії, здійснюється автоматичне призначення пільг на наступний термін.

На завершення наради перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко привітав присутніх із прийдешніми державними святами та вручив найкращим працівникам галузі Почесні грамоти обласної ради.