В обласному центрі проведено урочистості з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності України

24 серпня 2016, 15:06
В обласному центрі проведено урочистості з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності УкраїниСьогодні, 24 серпня 2016 року, на Площі Слави проведено урочистості, присвячені 25-ій річниці незалежності України.

У них взяли участь очільники Черкащини – голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Безпосередньо на площі, куди прийшли сотні містян, представники владних структур, військовослужбовці, ветерани, інваліди та члени родин загиблих в АТО та родин Героїв Небесної Сотні, учасники Революції Гідності, гості обласного центру, встановлено екран для трансляції прямого включення з Майдану Незалежності м. Києва. В обласному центрі проведено урочистості з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності України

Разом з усією Україною керівники області та всі присутні на заході виконали Державний Гімн України, заслухали виступ Президента України Петра Порошенка та переглянули трансляцію параду військ на Майдані Незалежності.

Продовжилися урочистості на Площі Слави відкриттям пам’ятного знаку Ігорю Момоту, колишньому начальнику Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в Оршанці, який проявив мужність та героїзм під час виконання службових обов’язків на Сході України та отримав звання генерал-майора посмертно.

Право відкрити пам’ятний знак було надано дружині – Момот Надії Валентинівні та заступнику начальника Оршанецького навчального центру, підполковнику Сулимі Віктору Миколайовичу, бойовому побратиму Ігоря Федоровича, разом з яким він брав участь у боях на Сході у 2014 році.

В обласному центрі проведено урочистості з нагоди відзначення 25-ї річниці незалежності УкраїниПотім представники релігійних організацій провели обряд освячення.

На завершення урочистостей з нагоди 25-річчя незалежності України ряд військовослужбовців та представників різних галузей Черкащини отримали державні нагороди.

Цього дня у храмах області проведено молебні за Україну.